krava Svet24.si

Krava napadla ženico, ta se je sama splazila do ...

soba študentka 250 Svet24.si

Začel se je lov na študentske postelje, ...

Ursula Gawish in Damijan Janković Necenzurirano

Damijan Janković nič več v osebnem stečaju. ...

novak jansa pl sr Reporter.si

Janša Novakovi očita, da je v tujini kritizirala...

slovenija Ekipa24.si

Škandal! Glejte, kakšnega zadetka v Zenici niso ...

gozd-strahov-na-talentih Njena.si

Gozd strahov na Talentih: Nepričakovano ozadje ...

porsche doncic Ekipa24.si

Želite kupiti Dončićevo 'zverino'? Lukov ...

Novice

FOTO: Dedek Mraz na OŠ Dragotina Ketteja

Piše: Damijana Karlič

Čas objave:
22.12.2019 08:03

Decembra je na Osnovni šoli Dragotina Ketteja vedno zelo živahno. Krasijo šolo, prepevajo božične pesmi, pečejo sladke dobrote in širijo dobro voljo. Vsi so v pričakovanju novega leta, učenci pa seveda najbolj nestrpno čakajo Dedka Mraza.

novoletna-prireditev-na-oš-dragotin-kette, novoletna-prireditev
Novoletna prireditev na OŠ Dragotin Kette
Foto: OŠ Dragotin Kette

V petek, 20. decembra, je prišel tudi med njih. Zbrali so se v telovadnici in sprejeli številne goste. Obiskali so jih predstavniki MO Novo mesto, Lions kluba Novo mesto, Krke d.d., pa tudi starši in ostali sorodniki učencev. Še posebej jih je razveselil obisk Krkinega prostovoljca leta 2019, Igorja Šuštaršiča, in avtorice slikanice Zmajček išče prijatelje, Marjance Trščinar Antić. 

novoletna-prireditev-na-oš-dragotin-kette, novoletna-prireditev
Novoletna prireditev na OŠ Dragotin Kette
Foto: OŠ Dragotin Kette

Na začetku prireditve so se spomnili, da 26. decembra praznujemo dan samostojnosti in enotnosti. Marko Feguš je zato zapel Zdravljico, glasbena skupina Kettejevci pa pesem Franca Miheliča Moja ljubljena dežela. Učenci so z glasbeno dramsko točko Bobnarček priklicali Dedka Mraza, nato pa so mu v vrsti nastopov predstavili, kaj vse so se naučili v letošnjem letu. Pesem in ples sta ogrela srca vseh zbranih.

novoletna-prireditev-na-oš-dragotin-kette, novoletna-prireditev
Novoletna prireditev na OŠ Dragotin Kette
Foto: OŠ Dragotin Kette

Dedek Mraz je prinesel zvrhan koš daril. Lions klub Novo mesto in Krka d.d so mu pomagali pri nakupu plezalne stene, Krka d.d. pa je poskrbela tudi za nakup interaktivne table in osebno obdaritev učencev – vsak je prejel brisačo, sladkarije in slikanico Marjance Trščinar Antić.

Po prireditvi so gostje obiskali še novoletni bazar z mnogimi praktičnimi darilci, s katerimi bodo lahko razveselili svoje najbližje. Ogledali so si tudi likovno razstavo del učencev posebnega programa vzgoje in izobraževanja, ki krasijo knjigo Zmajček išče prijatelje.

Hvala donatorjem za bogata darila in vso pozornost, saj so tako prazniki za učence še čarobnejši. Njim in vsem želijo mnogo dobrega v novem letu, predvsem pa zdravja, sreče in medsebojnega razumevanja.