primer Trenta Svet24.si

Zaslišane prve priče, Janša pravi, da gre za ...

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

848456_280-yapi Necenzurirano

Na drugem tiru se zapleta: Turki v težavah, kaj ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

Timi Max Elšnik Ekipa

Elšnik s kreativno potezo ustvaril upanje: Njegov...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

miha butara 24 mm Ekipa

Proračun bomo podvojili, to je ogromno za ...

Novice Črnomelj

FOTO: Črnfest spet oživel črnomaljsko mestno jedro

Piše: Radio Krka

Čas objave:
25.08.2015 14:37

Festival Črnfest je minuli vikend postregel s vsebinami, ki so v Črnomelj zvabile prav vse generacije Belokranjcev. Dogajanje je v petek končno gostil grajski atrij, kar je omogočilo belokranjskim skupinam 2B in Samorog ter srbski skupini Straight Mickey and the Boyz edinstveno kuliso za glasbeno ustvarjanje.

Dodano vrednost festivalu, ki je »dober za vse« je vsekakor ponudila tudi belokranjska odprta kuh'na, ki je služila kot uvod v koncert Ramba Amadeusa.

Navdušila je predvsem kulinarična domislica Kluba belokranjskih študentov, kajti odprto kuh'no je obiskala zavidljiva množica ljudi, ki so ob sončnem vremenu nad Črnomljem uživali v dobrotah belokranjskih gostincev in dobrem vinu. Ko se je sobotni dan prevesil v noč je na oder grajskega atrija stopil Rambo Amadeus, prvo ime glasbene avantgarde balkanskega polotoka. Veliko povpraševanje po vstopnicah je obetalo odličen večer. Zbrana množica je na koncertu uživala v družbeno kritičnih skladbah, ki oboževalcev nikdar ne razočarajo.
S tem se je Črnfest prevesil v svojo drugo polovico. V prihodnjem tednu bo za smeh poskrbel Pižama s svojimi 50 odtenki njive, najmlajši se bodo zabavali s klovnom Jako, v četrtek bo na sporedu filmska projekcija. Konec tedna pa bo obarvan športno-glasbeno.


V petek se obeta jazz večer s Prismojenimi profesorji Bluesa in Rok Zalokar triom, v soboto pa bo popoldanski turnir v ulični košarki Belokranjce ogrel za večerni zaključek festivala s skupinama Psihomodo Pop in Red Hot Chilli Peppers Tribute Band.