supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

Vrtec igralnica otrok Svet24.si

Ministrstvo: Sprememba vrtčevskih normativov ...

848456_280-yapi Necenzurirano

Na drugem tiru se zapleta: Turki v težavah, kaj ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

doncic Ekipa

Šestič zapored! Odlično pripravljeni Luka s ...

Pesem Evrovizije 2025 Revija Stop

Slovenija bo sodelovala na Evroviziji 2025

acun ilicali Ekipa

Prvi mož Maribora se je še četrtič poročil, ...

Novice Brežice

FOTO: Brežiški logisti zmagali

Piše: Radio Krka

Čas objave:
22.04.2013 10:25

Ekonomska in trgovska šola Brežice je minuli vikend gostila srečanje Skupnosti logističnih šol Slovenije, v okviru katerega je potekalo 11. državno tekmovanje iz logistike.

Srečanja se je udeležilo vseh sedem šol, ki izvajajo program logistični tehnik. Tekmovanje je potekalo na dveh zahtevnostnih nivojih. V I. nivoji je sodelovalo 22 dijakov prvega in drugega letnika, v II. nivoju pa 25 dijakov tretjega in četrtega letnika.

Dijaki Ekonomske in trgovske šole Brežice so se pripravljali pod strokovnim vodstvom mentoric Katarine Kukovičič Unetič, Jožice Pavlovič in Nadje Ivšić. Na tekmovanju so pokazali odlično znanje, izkoristili pa so tudi prednost domačega terena, kjer so se počutili bolj sproščene, so zapisali v sporočilu za javnost.

V I. nivoju je postala prvakinja Špela Kostevc, Tatjana Kump Muhič je zasedla drugo mesto, Nadine Delić je bila tretja, tik pod vrh pa se je uvrstila Barbara Kmetič. Tudi v II. nivoju tekmovanja je postala državna prvakinja dijakinja naše šole Sanja Kocjan, Domen Jazbec je bil drugi, Tadej Gračner je osvojil tretje mesto, tik za njim pa se je uvrstil Andrej Kovačič. Najboljši so prejeli lepe praktične nagrade, od tabličnih računalnikov do digitalnih fotoaparatov in ostalih nagrad, za kar gre velika zahvala vsem donatorjem.

"Izjemni rezultati naših logistov niso naključje, saj smo si pred petimi leti, ko smo prvič začeli izvajati program na naši šoli, zadali nalogo, da ponudimo dijakom najboljše znanje in kompetence, saj je logistična stroka po vseh kazalcih ena od najhitreje razvijajočih se gospodarskih panog in zagotovo stroka sedanjosti in prihodnosti. Načrtno delo je pokazalo rezultate že na prvem tekmovanju, ko je Sandi Šušterič dosegel 3. mesto, naslednje leto pa je Špela Kostevc postala podprvakinja," so zapisali.

Srečanje Skupnosti logističnih šol Slovenije pa ne pomeni samo tekmovanja, pač pa je poudarek na druženju in izmenjavi izkušenj. Ravnatelji šol in mentorji tekmovalcev so v okviru strokovne ekskurzije obiskali repnico Najger na Bizeljskem, skupaj z dijaki pa so si ogledali tudi letališče v Cerkljah ob Krki, ki je zanimivo predvsem s strokovnega stališča.

Ker pa je namen takšnega srečanja tudi zabava, so se dijaki pomerili v zabavnem kvizu »Rad imam logistiko«, ki ga je vodila Tjaša Mijoković, kot kapetana ekip pa sta se izkazala Nives Gerjevič in Erik Makovec.

Podelitev priznanj in nagrad za najboljše udeležence je vodil Luka Podgoršek, z odličnim petjem pa je dogodek popestrila Sara Juršič.

"Posebej pa je potrebno pohvaliti celoten organizacijski odbor pod vodstvom Nadje Ivšić, ki je brezhibno pripravil in vodil srečanje. Naslednje leto bo srečanje potekalo v Celju in verjamemo, da bomo takrat potrdili naše vrhunske dosežke," so zaključili.