zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Novice Krško

FOTO: Antonov koncert v Krškem

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.01.2013 19:51

Priljubljeni vsestranski glasbenik Toni Sotošek iz Krškega je v četrtek, na god Antona Puščavnika organiziral Antonov koncert v veliki dvorani kulturnega doma v Krškem.

Na koncertu so nastopili harmonikarji, družina in ansambel Tonija Sotoška, ansambel Hervol, Prifarski muzikanti, ansambel Tonija Verderberja, Tone Rus z družino ter Pihalni orkester Kostanjevica na Krki z dirigentom Tonijem Homanom.

Predstavili so se tudi folkloristi iz Senovega pod vodstvom Tonija Petroviča. Program je povezoval Mito Trefalt, ki je v uvodu predstavil sv. Antona Puščavnika, ki goduje 17. januarja in Antona Padovanskega, god praznuje 13. junija.

Spregovoril je tudi o pogostosti imena. Kot zanimivost je povedal, da je v ljubljanski nadškofiji sv. Antonu posvečenih kar 32 cerkva. Voditelj je poskrbel tudi za humor. Nastopil je v ženski vlogi in povedal nekaj zakonskih izkušenj s Tonetom.

Koncert so sklenili z Avsenikovo Na Golici. Obiskovalci, ki so napolnili dvorano do zadnjega kotička, so preživeli dve uri dolg večer z veliko dobre glasbe in petja.