primer Trenta Svet24.si

Zaslišane prve priče, Janša pravi, da gre za ...

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

848456_280-yapi Necenzurirano

Na drugem tiru se zapleta: Turki v težavah, kaj ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

šeško oblak Ekipa

Dvoboj Oblaka in Šeška se je začel ...

Stanislav2 Njena.si

Stanislav z delom in vrednotami navdušuje v ...

acun ilicali Ekipa

Prvi mož Maribora se je še četrtič poročil, ...

Novice Sevnica

FOTO: 9. Velika kitariada v Sevnici

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.08.2015 10:34

Pred Športnim domom Sevnica so minuli konec tedna priredili že deveto tradicionalno srečanje starih glasbenih skupin in rock zabavo z nastopi tudi novejših glasbenih skupin.

Prireditev, ki so jo poimenovali Velika kitariada, je tudi tokrat potekala dva dni s športnimi, zabavnimi in glasbenimi aktivnostmi za mlade in starejše.
Prvi dan so nastopile skupine, ki so v večini delovale pred letom 1980 in sedaj ne delujejo več, s preigravanjem skladb iz »zlatih« 60., 70., in 90. let, ter mlade skupine. Tako kot pretekla leta so tudi tokrat povabili skupine iz vse Slovenije, predvsem pa s posavsko-zasavskega konca. Nastopile so skupine: HIMALAYA, MORG, POWERŠOK, MODRE ZVEZDE in CANTINA THRASH.

Drugi dan so po podelitvi športnih priznanj udeležencem tekmovanja v odbojki na mivki in tenisu nastopile rock skupine ROCXTASY in MAKADAM, v vrhuncu dogajanja pa sta ljubitelje tako trših kot nežnejših ritmov razvneli leta 2013 ustanovljena slovenska rock (super)skupina SAN DI EGO in legendarna slovenska pop rock skupina POP DESIGN.
Velik obisk ter pozitivni odzivi nastopajočih in obiskovalcev so odlična spodbuda za organizacijo Kitariade tudi v prihodnje, so sporočili iz KŠTM Sevnica.