primer Trenta Svet24.si

Zaslišane prve priče, Janša pravi, da gre za ...

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

848456_280-yapi Necenzurirano

Na drugem tiru se zapleta: Turki v težavah, kaj ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

šeško oblak Ekipa

Dvoboj Oblaka in Šeška se je začel ...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

acun ilicali Ekipa

Prvi mož Maribora se je še četrtič poročil, ...

Novice Novo mesto

FOTO: 8. Galerija na prostem

Piše: Radio Krka

Čas objave:
30.08.2015 18:55

»…res nimam besed, kako je bilo lepo, tako veliko barv. Krasna kompozicija po celem trgu , enkratna in praznična atmosfera, dostojna 650. obletnice, iskrene, iskrene čestitke.« (Marija)

Tako je sobotno dogajanje, 29. avgusta 2015, ocenila ena izmed Novomeščank, ki si je ogledala dogajanje na 8. GALERIJA NA PROSTEM. Tega dne je namreč na novomeškem Glavnem trgu potekala tradicionalna že 8. Slikarska akcija v organizaciji LKD Mavrica.

Galerijo sta omogočili MO Novo mesto in Krka d.d., udeležilo se je je 30 slikarjev iz Novega mesta, Karlovca, Šentjurja, Šentjerneja, Murske sobote in Dolenjskih Toplic. Nastalo je kar veliko novih del z motivi Novega mesta, slikarke in slikarji pa so razstavili tudi nekaj starejših platen.

Organizacijski odbor projekta je minulo dogajanje na trgu že ocenil in poudaril, da je presežek letošnje Galerije na prostem v sodelovanju 15 otrok, ki so se s svojim delom poklonili 650 letnici Novega mesta. Strokovni nadzor nad prireditvijo je vodil akademski slikar Jože Kumer, za najmlajše je skrbel Zdravko Červ, in ustvarili so nekaj imenitnih del. Ustvarjalce je v dopoldanskih urah obiskal in pozdravil župan MO Novo mesto in se med njimi zadržal dobro uro, obiskal štiri točke, na katerih so slikarji ustvarjali in se v pogovorih seznanil z delom LKD Mavrica.

Po ocenah organizatorjev si je v šestih urah Galerijo na prostem ogledalo več kot 1000 obiskovalcev novomeškega Glavnega trga.