sečnja-dreves, akcija, levica Svet24.si

Foto: V Ljubljani bosta padla mogočna drevoreda, ...

lokalne volitve 2022 Svet24.si

Poslanci v en glas stopili v bran "večnim" ...

20200310-00994436 Necenzurirano

Nekdanja desna roka Bešiča Loredana dela za ...

rtvs Reporter.si

Javna hiša pred moralnim bankrotom: RTV Slovenija...

roglic pogacar Ekipa24.si

Spektakularno! To bo teden za vse sladokusce, eden...

lesley-maxwell Odkrito.si

Babica razkriva: "Mladi fantje norijo za mojim ...

josip ilicic maribor dw Ekipa24.si

Vroče iz Ljudskega vrta! Krznar prvič ...

Novice Črnomelj

FOTO: Boris iz Črnomlja preizkuša meje zmogljivosti

Piše: Dolenjski list, M.B.J.

Čas objave:
04.11.2019 07:09

Boris Pupič iz Črnomlja trdi, da je rekreativni kolesar, čeprav se že od leta 2010 ukvarja z ekstremnim kolesarjenjem. Štirikrat je prevozil po 1250 kilometrov na Dirki okoli Slovenije (DOS), ki pa je zanj prekratka. Privlačijo ga namreč daljave.

Kako so mu pri srcu daljave, pove tudi to, da se je na start ultramaratonov po Sloveniji in Hrvaški praviloma od doma odpeljal s kolesom.

Boris Pupič.jpeg
Boris Pupič
Foto: M.B.J.

Tako je imel, še preden je začel tekmovati, za seboj že ultramaraton. Sicer pa se je leta 2015 odpravil na ekstremno, 4400 kilometrov dolgo kolesarsko dirko Transcontinental, iz Belgije v Turčijo, v Istanbul. Naslednje leto je imel zdravstvene težave, leta 2017 pa je že prevozil 1400 kilometrov na hrvaškem ultramaratonu Hard CRO. Lani se je podal na ultramaraton po 14 državah z Nordkappa, najsevernejše točke Evrope, do 7400 kilometrov oddaljene Tarife na skrajnem jugu Španije. Že trikrat je prevozil tudi 2200 kilometrov dolgi polkrog po Italiji.

Za letošnji podvig si je omislil sodelovanje na Trans Am Bike Race, ki velja za najdaljšo in najtežjo kolesarsko preizkušnjo na ameriških tleh. A ji je bil kos in postal je šele drugi Slovenec, ki je uspešno prispel na cilj 6870 kilometrov dolge poti od zahodne do vzhodne obale ZDA. Na startu v Astorii v državi Oregon jih je bilo 85, in čeprav se takrat Boris ni nameraval pripeljati na start s kolesom, se mu je zgodilo prav to. Prejšnji dan je v Portlandu zamudil avtobus, ki je odpeljal v Astorio, in tako jo je tja mahnil kar s kolesom ter pred startom že opravil 200-kilometrski »trening«. Več si lahko preberete tukaj