Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Novo mesto

FOTO: Na Policijski upravi Novo mesto imajo novega komandirja in komandirko

Piše: PU Novo mesto/A.D.

Čas objave:
15.04.2019 17:40

Na novomeški Policijski upravi je danes prav poseben dan, saj je vodenje ene izmed policijskih postaj – Policijske postaje Šentjernej, prvič prevzela komandirka. Odgovorno nalogo so zaupali izkušeni karierni policistki Tamari Bizjak.

IMG_5738.JPG
Komandirka Tamara Bizjak
Foto: PU Novo mesto

Njena karierna pot se je začela leta 1995, ko je zaključila šolanje v Tacnu. Pripravništvo je opravljala na PP Novo mesto, potem pa je od leta 1996 do leta 2010 na Policijski postaji Trebnje opravljala naloge policistke, vodje patrulje in policistke kriminalistke. Opravila je tudi šolanje in pridobila naziv policijske inšpektorice. Med leti 2010 in 2013 je bila na Policijski postaji Novo mesto vodja policistov kriminalistov, od 2013 pa pomočnica komandirja za področje kriminalitete.

IMG_5749.JPG
Komandir Robert Zupančič
Foto: PU Novo mesto


Od marca pa imajo novega komandirja tudi na Policijski postaji Novo mesto. Vodenje ene najbolj obremenjenih policijskih postaj na Policijski upravi je prevzel Robert Zupančič, ki je zadnji dve leti vodil prav šentjernejske policiste. Tudi on je karierni policist, ki je po zaključeni srednji policijski šoli pripravništvo opravil na Policijski postaji Novo mesto. Kasneje je bil vodja patrulje, vmes pridobil visoko strokovno izobrazbo, nadaljeval delo kot policist kriminalist na Policijski postaji Trebnje in pomočnik komandirja na Policijski postaji Novo mesto za področje splošnih policijskih nalog in mejnih zadev in tujcev. Pet let je bil pomočnik komandirja na Policijski postaji Črnomelj in dve leti policijski inšpektor v Sektorju uniformirane policije. Tomaž Slak, ki je policiste na Policijski postaji Novo mesto vodil zadnjih devet let, pa opravlja naloge vodje oddelka v Službi direktorja Policijske uprave Novo mesto.

IMG_5745.JPG
Na PU Novo mesto nova komandirka Tamara Bizjak in komandir Robert Zupančič (desno)
Foto: PU Novo mesto

Nova komandirka Bizjakova in nekdanji komandir Zupančič sta se danes srečala z zaposlenimi na Policijski postaji Šentjernej. Direktor in pomočnik direktorja sta jima zaželela uspešno vodenje, veliko dobre volje in ohranjanja dobrih odnosov v kolektivu. Posle pa je Bizjakovi predal Alen Turk, pomočnik komandirja , ki je zadnji mesec vestno, odgovorno in uspešno opravljal tudi naloge komandirja.

IMG_5725.JPG
Komandir Robert Zupančič in komandirka Tamara Bizjak
Foto: PU Novo mesto