katamaran, Simplicity Svet24.si

Na katamaranu našli sledove krvi, pogrešana ...

kovček, potovanje, ženska Svet24.si

98-letnica iz Nove Gorice prestrašila domače, ...

FRANCI ZAVRL Necenzurirano

Kitajci nočejo imeti več nič z Zavrlom in ...

Boštjan Aver_26_Foto- Barbara Reya.JPG Reporter.si

Laž v demantiju in zloraba pravice do popravka: ...

marko suler Ekipa24.si

Športni direktor Maribora o hudi kazni, o ...

Lara Dolenc (Gaja Filač) Njena.si

Gaja Filač se je tudi v resnici zelo zgodaj ...

slovenski navijaci Ekipa24.si

Dončić izgubil na krut način, kar pa je naredil...

Novice Črnomelj

FOTO: Dobrodelni koncert za Belo krajino

Piše: RIC Bela krajina

Čas objave:
21.06.2018 12:40

Dobrodelni »Hir aj kam, hir aj help« za Belo krajino so bo zgodil danes. Dogajanje se bo začelo z družinskim piknikom ob 18. uri, nato pa bo točno ob 21.15 uri koncertni večer Magnifica, pride tudi Pero Lovšin, viniška skupina B2 in črnomaljska Pulover.

Vstopnine na dobrodelnem koncertu ni, zbirali pa se bodo prostovoljni prispevki na samem prizorišču.

Pero Lovsin.jpg

Vsi nastopajoči so se v dobro Belokranjcev in dobrodelnosti odrekli svojih honorarjev in se z veseljem odzvali povabilu organizatorjev.

Jutri bo minilo 14 dni odkar je Črnomelj in okoliške belokranjske vasi doletela nevihtna ujma s točo, ki je za sabo pustila razdejanje, kot ga ne pomnijo niti najstarejši prebivalci. Belokranjci, prostovoljci in gasilci z vseh koncev in krajev Slovenije in tudi s Hrvaške so složno in hitro pristopili k odpravljanju posledic ujme. Okrevanje in obnova bosta dolgotrajna in finančni zalogaj za obnovo uničenega je za marsikatero prizadeto družino nepredstavljiv.

V ta namen so skupaj stopili RIC Bela krajina, Srednja šola Črnomelj, JSKD OI Črnomelj, Klub belokranjskih študentov in Občina Črnomelj in pripravili dobrodelni večer »Belokranjci do konca svojih danof«. Koncert bo potekal v četrtek, 21. Junija 2018, v Jurjevanjski dragi v Črnomlju. S pomočjo priznanih slovenskih glasbenikov bodo zbirali finančna sredstva za pomoč družinam prizadetim v nevihtni ujmi.

Na dobrodelnem koncertu bodo nastopili belokranjski rojak, šansonjer in balkanski kameleon Magnifico kot solist in legendarni pankrt Pero Lovšin skupaj z Birsa Brothers. Vsi nastopajoči so se v dobro Belokranjcev in dobrodelnosti odrekli svojih honorarjev in se z veseljem odzvali povabilu organizatorjev. Koncertni večer bosta zaključili še dve belokranjski skupini, in sicer viniška indie rock skupina 2B in črnomaljska Pulover, ki preigrava koktajl bluesa, soula, jazza in popa.

Pred dobrodelnim koncertom, ki se bo začel z nastopom Magnifica točno ob 21.15 uri, bo v Jurjevanjski dragi od 18. ure dalje potekal še družinski piknik, osrednja občinska prireditev ob dnevu državnosti, nastop črnomaljskih srednješolcev, glasbeni nastop perujske etno skupine in obredni prižig kresa.

Vstopnine na dobrodelnem koncertu ni, zbirali pa se bodo prostovoljni prispevki na samem prizorišču.

Sredstva zbira tudi Gasilska zveza Črnomelj
Za pomoč družinam prizadetim v ujmi lahko posamezniki nakažejo sredstva, ki se jih v sklopu dobrodelnega koncerta zbira tudi na TRR Gasilske zveze Črnomelj, Belokranjska cesta 10, 8340 Črnomelj; SI56 0243 0001 8399 492, sklic: 00 8-6-2018