primer Trenta Svet24.si

Zaslišane prve priče, Janša pravi, da gre za ...

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

848456_280-yapi Necenzurirano

Na drugem tiru se zapleta: Turki v težavah, kaj ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

šeško oblak Ekipa

Dvoboj Oblaka in Šeška se je začel ...

adriana, življenje-na-tehtnici Njena.si

Adriano pri hujšanju ovirala velika samozavest

miha butara 24 mm Ekipa

Proračun bomo podvojili, to je ogromno za ...

Novice Podsreda

FOTO: 6. fotografski extempore Kozjansko jabolko

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.12.2012 21:50

V decembrske dni v Kozjanskem parku Podsreda zakorakajo z delavnicami in razstavo iz oktobrskega fotografskega extempora.

Fotografski extempore Kozjansko jabolko je stalnica prireditve Praznik kozjanskega jabolka, ki ga pripravljajo v Kozjanskem parku skupaj s Fotografsko zvezo Slovenije in Fotografskim društvom Celje.
Extempora se je udeležilo 17 fotografov, ki so v času od 12. do 14. oktobra v fotografski objektiv ujeli pokrajino, ljudi, živali, rastline in dogajanje na trgu Podsreda. Skupaj so oddali 299 fotografij. Strokovna žirija v sestavi Vinko Skale (MF FZS MFIAP), Joco Žnidaršič, (MF FZS) in mag. Teo HrvojeOršanič, (direktor Kozjanskega parka), je pregledala oddane fotografije. Za projekcijo je izbrala 97 fotografij, za razstavo pa 32. Med temi fotografijami so tri prejele nagrade, trem fotografijam pa so podelili diplome.
Prvo nagrado je prejela fotografija konjev Mirana Orožima, drugo nagrado fotografija zaljubljencev Marka Soka, tretjo pa razpelo Franca Bidra. Diplome so prejele: fotografija pokrajine Andreja Žmavca, fotografija gosi Andreje Ravnak in fotografija pogovor Mojce Cvirn. Nagrade so prispevali Terme Olimia, GRAVIART Kozje, Marko Kostanjšek in Kozjanski park. Fotografije so na ogled v Slovensko-bavarski hiši, otvoritev, ki so jo letos lepšali tamburaši Zelenjak, pa vsako leto sovpada s prireditvami v hramih kulture v okviru projekta 'Ta veseli dan kulture'.

Fotografom se organizatorji zahvaljujejo za sodelovanje in jih naslednje leto zopet vabijo na Kozjansko med gozdove, vinograde, sadovnjake in travnike ter med prijazne ljudi, na že sedmi fotografski extempore Kozjansko jabolko.

Foto: Branko Brečko