Upravna enota Ljubljana Svet24.si

Kako kaže s stavko na upravnih enotah?

hrvaška obala Svet24.si

Poleti glavnina Slovencev spet na Hrvaško, a za ...

zvone-čadež Necenzurirano

Inšpektorji odkrili serijo nepravilnosti v ...

janez jansa vlada vladna palaca sr1 Reporter.si

Janez Janša že razbija na vrata vladne palače, ...

jan oblak olga danilovic Ekipa24.si

Takšnega ga ne poznamo! Jana Oblaka so 'ujeli' ...

Več seksa, boljši možgani! Odkrito.si

Ženske, ki veliko seksajo ...

lovro kos 24 Ekipa24.si

Slovenski dan v Lahtiju! Po Niki si je vso ...

Novice Dobova

FOTO & AVDIO: Sava v Dobovi čez bregove

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.10.2012 19:28

Posavske gasilce nocoj čaka dolga noč. Zaradi obilnih padavin je Sava, okrepljena z vodovjem Krke prestopila bregove, kar za gasilce pomeni stanje pripravljenosti in bedenje do jutranjih ur.

Fotografije in videoposnetek nam je poslal Georg Stupar, prikazujejo pa kritično področje skoraj vsakoletnih poplav v Dobovi: Mostec, Mihalovec in Loče.

Po besedah Ivana Kovačiča iz Loč pri Dobovi, je voda prišla do srede vasi. Poudaril je še, da je na podlagi njihovih izkušenj stanje voda nepredvidljivo, saj kljub temu da se vodostaj načeloma umirja, na njih vplivajo zapozneli valovi, za katere je težko napovedati kako se bodo razlivali.

21.30h - Reka Krka narašča in poplavlja v večjem obsegu. Njeno naraščanje se bo predvidoma ustalilo v ponedeljek zjutraj, pri čemer bo lahko na vodomerni postaji Podbočje presegla pretok 350 kubičnih metrov na sekundo, po opozarjajo na oddelku za hidrološko prognozo Agencije RS za okolje.


Reka Sava in Kolpa, ki sta tekom dneva poplavljali v manjšem obsegu, že upadata vzdolž celotnega toka. Upadajo tudi ostale reke po državi, ki so tekom dneva poplavljale na izpostavljenih območjih vsakoletnih poplav.

Poplavljene površine ob reki Vipavi so večje od običajnih in se bodo zadrževale še do ponedeljka zjutraj. Poplavljene površine na kraških poljih Notranjskega in Dolenjskega krasa se bodo jutri še ohranjale, v prihodnjih dneh pa se bodo pričele zmanjševati.

Ivan Kovačič o stanju v Ločah


video posnetek poplave