primer Trenta Svet24.si

Zaslišane prve priče, Janša pravi, da gre za ...

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

848456_280-yapi Necenzurirano

Na drugem tiru se zapleta: Turki v težavah, kaj ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

šeško oblak Ekipa

Dvoboj Oblaka in Šeška se je začel ...

Stanislav2 Njena.si

Stanislav z delom in vrednotami navdušuje v ...

acun ilicali Ekipa

Prvi mož Maribora se je še četrtič poročil, ...

Novice Šentjernej

Foto: 2. srečanje šentjernejskih podjetnikov ob Martinovem

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.11.2015 17:20

S sloganom ohranimo tradicijo in negujmo sedanjost za prihodnje rodove je Andraž Rumpret v imenu podjetja Iska Pio in Kmetije Karlovček organiziral drugo družabno srečanje podjetnikov Šentjernejske občine v prostorih domače kleti na Vrhu pri Šentjerneju.

Srečanje je potekalo drugič z namenom povezovanja podjetnikov. Srečanje se je pričelo natanko 11.11.2015 ob 11 uri in 11 minut. V kulturnem programu so sodelovali Šentjernejski oktet, Janez Selak, ki je deklamiral Prešernovo Zdravljico, ljudski pesnik Jože Grgovič in šentjernejski župnik Anton Trpin, ki je blagoslovil vino. O mlademu vinu in Kmetiji Karlovček je spregovoril tudi Nejc Rumpret. Zbrane podjetnike in ostale goste je nagovoril tudi župan Občine Šentjernej Radko Luzar, ki je izrazil zadovoljstvo in poudaril pomen poslovnega povezovanja, navezovanja stikov med podjetniki in občino.

Zbrane je nagovoril tudi direktor Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele Krajine Tomaž Kordiš. Voditeljica Anita Petrič se je v imenu organizatorja zahvalila vsem nastopajočim in zbranim, tudi umetniku Simonu Kajtni, ki je lepo oblikoval vabilo, ki so ga zbrani prejeli. Osnovni motiv za letošnje vabilo je bil namreč vinski "cvet", ki se predstavlja preko klasičnih slovenskih etnoloških vzorcev. Vabilo z uporabljenim oblikovnim pristopom povezuje tradicijo in sodobno eleganco, ki cvičku vsekakor pritiče. Naslednje Martinovo bosta organizirala podjetji Gallo d..o.o. in Gallus d.o.o. iz Šentjerneja.