policijabrunsvik Svet24.si

Uboj športnega novinarja Tihca; obtožena soproga...

tjasa bozic Svet24.si

Tjaša Božič uživa v kuhinji

donald trump Necenzurirano

Trumpovi psi na žaru in hrčki na buzari. ...

aleksandar vucic marta kos pf pl Reporter.si

Vučićeva trojanska komisarka: zakaj je nad ...

kek dinamo Ekipa

Dinamo išče rešitelja, med resnimi kandidati ...

jasmin-cerić Njena.si

Jasminov žalosten razlog za vstop v Kmetijo in ...

kevin pozo kolo Ekipa

Velika tragedija: Mladi kolesar umrl, potem ko ga ...

Novice Sevnica

FOTO: 16. pohod po vinskih goricah

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.04.2016 10:56

Na praznični dan, 27. aprila 2016, so v Društvu vinogradnikov Sevnica-Boštanj izvedli 16. pohod po vinskih goricah.

Tokrat so obiskali del Bizeljsko-Sremiškega vinorodnega okoliša v sevniški občini, in sicer Lončarjev dol, Štajngrob, Vranje in Podvrh.

Kljub neobetavni vremenski napovedi, se jih na startu v Lončarjevem dolu, ni zbralo nič manj kot običajno. Po pozdravu navdušenega čebelarja in člana njihovega društva Branka Božiča, predsednika Društva salamarjev Sevnica Staneta Krnca in nagovoru predsednika društva Jožeta Simončiča, je razposajena množica krenila na pot. Kmalu so se povzpeli do prvih vinogradov, nekaterim žal pozeba ni prizanesla. Po poti, kot običajno, ni manjkalo dobre volje - kljub dežju, vetru, celo snežnemu metežu. Dobro razpoloženi so jih pričakali tudi njihovi gostitelji - članice in člani DV Sevnica-Boštanj.


V načrtovani, 7 km dolgi trasi, je bil predviden tudi ogled in predstavitev arheološkega parka Ajdovski gradec, vendar je večina udeležencev vzpon zaradi neljubega vremena tokrat izpustila. Članice, člani in prijatelji društva so pohod zaključili v Podvrhu, na turistični kmetiji Grobelnik. Okrepčali so se s toplo malico, zapeli in zaplesali ob harmoniki.

Organizatorji se za gostoljubje iskreno zahvaljujejo vsem sodelujočim, predvsem družinam Božič, Krnc, Brečko, Hrovat, Kuhar, Sladič, Beršnak, Mlinarič, Plausteiner, Božič in Grobelnik. Hvala tudi podjetju Mirttours in gasilcem iz Okiča za prevoz pohodnikov do startnega mesta in nazaj.