primer Trenta Svet24.si

Zaslišane prve priče, Janša pravi, da gre za ...

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

848456_280-yapi Necenzurirano

Na drugem tiru se zapleta: Turki v težavah, kaj ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

doncic Ekipa

Šestič zapored! Odlično pripravljeni Luka s ...

Pesem Evrovizije 2025 Revija Stop

Slovenija bo sodelovala na Evroviziji 2025

acun ilicali Ekipa

Prvi mož Maribora se je še četrtič poročil, ...

Novice Šentjernej

FOTO: 10. Jernejev kolesarski maraton uspel

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.08.2015 09:36

Minulo soboto je na praznik Marijinega vnebovzetja v Šentjerneju v okviru občinskega praznika Občine Šentjernej, potekal tradicionalni 10. Jernejev kolesarski maraton.

FOTO: Občina Šentjernej

Organizator maratona je bilo Turistično društvo Šentjernej v sodelovanju z občino. Organizirani sta bili dve trasi, manjša (35km) in daljša (70km), na njih pa sta bili tudi dve postojanki, kjer so članice in člani domačih društev poskrbeli za okrepčitev kolesarjev.

Vsak kolesar, ki je plačal štartnino, je ob koncu maratona prejel praktično nagrado organizatorja, pa tudi spominsko medaljo, malico ter vodo. Vsi kolesarji pa so ob zaključku maratona sodelovali v nagradnem žrebanju. Maratona se je letos udeležilo preko 300 kolesarjev iz različnih koncev Slovenije. Nagrado je prejel tudi najstarejši kolesar, 85 letni Danilo Pečnik iz Brežic, najštevilčnejša ekipa na maratonu pa je prejela pokal. Letos je ta pripadel domači ekipi Trapcev. Na samem prireditvenem prostoru pred Kulturnim centrom Primoža Trubarja je bilo poskrbljeno za prijetno vzdušje in animacijo.

Jernejev kolesarski maraton sicer sodi v sklop maratonov akcije Slovenija kolesari. "Že sedaj vabimo kolesarje in kolesarke, da se udeležijo maratona, ki bo prihodnje leto na praznični ponedeljek, 15.8.2016," so sporočili z Občine Šentjernej.