alenka-pinterič Svet24.si

Alenka Pinterič: Taylor Swift proti meni itak ne ...

ana-petrič Svet24.si

Slovenka leta Ana Petrič žrtev tako imenovanega ...

robert golob pl2 Necenzurirano

Fides je zlomil Cerarja, zdravstveni lobiji ...

marta kos pl Reporter.si

Marta Kos nima izgovora: udbovske evidence so ...

Timi Max Elšnik Ekipa

Elšnik s kreativno potezo ustvaril upanje: Njegov...

Pesem Evrovizije 2025 Revija Stop

Slovenija bo sodelovala na Evroviziji 2025

matjaz kek 24 pm Ekipa

Matjaž Kek med trenersko elito: selektorja ...

Novice Novo mesto

F&V: Sneg ohromil tudi Qlandio

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.02.2013 11:03

Novomeški nakupovalni center Qlandia so včeraj pristojni zaradi varnosti predčasno zaprli. Danes ta, z izjemo Interspara, deluje normalno. So pa na republiškem Inšpektoratu za promet, energetiko in prostor izdali poročilo, da je objekt v Novem mestu varen.

Včeraj so pristojni pri preventivnem pregledu zaradi izrednih vremenskih razmer v nakupovalnem centru Qlandia Novo mesto ugotovili, da je prišlo do nekaterih odstopanj od normalnega stanja na strehi nakupovalnega centra.

Po nasvetu vodje lokalne gasilske enote se je center ob 20.00 uri zaradi varnosti zaposlenih in obiskovalcev predčasno zaprl. Center sta si nemudoma ogledala tudi vodja projekta in statik, ki sta svetovala, da do nadaljnjega iz varnostnih razlogov trgovina Interspar ostaja zaprta, kot kaže pa bodo težave odpravili predvidoma do 15. ure, ko bo tudi Interspar odprt.  Preostali del centra Qlandia že obratuje nemoteno, tako, da je ta danes normalno odprt.

K sanaciji poškodovanih delov bo investitor pristopil takoj, ko bodo znane vse podrobnosti, s ciljem, da se center povrne v prvotno stanje v čimkrajšem roku in se vrne obiskovalcem v celoti.

Kot so sporočili iz Qlandie, ob 13.44 uri je Inšpektorat RS za promet, energetiko in prostor izdal poročilo, v katerem potrjuje, da je objekt Qlandia Novo mesto varen.  Tako se bo tudi trgovina Interspar odprla v popoldanskem času, predvidoma ob 15. uri.

Reševalna akcija Interšpara (snemalec Miran Klevišar)