primer Trenta Svet24.si

Zaslišane prve priče, Janša pravi, da gre za ...

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

848456_280-yapi Necenzurirano

Na drugem tiru se zapleta: Turki v težavah, kaj ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

doncic Ekipa

Šestič zapored! Odlično pripravljeni Luka s ...

Stanislav2 Njena.si

Stanislav z delom in vrednotami navdušuje v ...

matjaz kek 24 pm Ekipa

Matjaž Kek med trenersko elito: selektorja ...

Novice Štrekljevec

F&V: 80 let PGD Štrekljevec

Piše: Radio Krka

Čas objave:
09.08.2015 08:34

Včeraj popoldne je PGD Štrekljevec pripravil parado ob 80 letnici dedovanja PGD Štrekljevec pri gasilskem domu na Štrekljevcu. Parade so se udeležila vsa društva GZ Semič, GZ Metlika , GZ Črnomelj, GZ Kočevje in druge GZ iz Slovenije.

Na svečanosti ob 80 letnici PGD Štrekljevec so prišli županja občine Semič Polona Kambič, delegati GZ Slovenije in predsedniki GZ Bele krajine in pobratenih društev. Ob tej priliki so članom PGD Štrekljevec podelili visoka priznanja za dolgo in vztrajno delo v društvu in predali namenu gasilsko vozilo GVZ 1 za potrebe GZ Semič, ki je ključe vozila predala županja Polona Kambič poveljniku GZ Semič Rudiju Kofeltu. Vozilo je blagoslovil semiški župnik Luka Zidanšek.

Na Štrekljevcu in v šestih okoliških vaseh živi 400 ljudi, 290 pa je gasilcev ... Prostovoljno gasilsko društvo Štrekljevec, ki je bilo ustanovljeno leta 1935, je ne le najuspešnejše gasilsko društvo v Beli krajini, ampak tudi med uspešnejšimi v Sloveniji. Njihova moška članska ekipa je namreč zastopala samostojno Slovenijo na vseh šestih gasilskih olimpijadah, kar ni uspelo nobeni drugi slovenski ekipi.

Štrekljevčani so na prvih dveh olimpijadah tekmovali kot člani A, nato kot člani B. Največji uspeh so dosegli na Finskem, ko so bili tretji, na nedavni olimpijadi v Franciji pa enajsti. Skoraj neverjetno se sliši, da je bilo od devetih tekmovalcev kar sedem na vseh šestih olimpijadah. To pomeni, da jim je uspelo dobro kondicijo obdržati 20 let.

Štrekljevčani skrbijo tudi za dobro opremljenost gasilcev. Tako imajo dobro opremljeno gasilsko vozilo za požare in moštveno vozilo, ki je na intervencijah spremljalo intervencijsko vozilo. Uporabljajo ga tudi za prevoz vseh gasilcev na tekmovanja in prireditve.

Po paradi je sledila vrtna veselica, kjer je za dobro zabavo poskrbel ansambel Toneta Rusa.

video posnetek: POVEZAVA

Janez Malnarič predsednik GZ Semič


Polona Kambič županja občine Semič


Marko Žugelj predsednik PGD Štrkljevec


Marjan Šmalc GZ Slovenije