V gostilni Pezdirc v Semiču so se sinoči na rednem letnem občnem zboru zbrali semiški vinogradniki. Med drugim so poslušali predavanje Ivanke Badovinac in pregledali lanskoletno delo in uspehe semiških vinogradnikov.
Med drugim je strokovnjakinja za vino - od njegovega začetka do ustekleničenja - Ivanka Badovinac z novomeške izpostave Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije predavala na temo vina in povedala, da je že čas, da vinogradniki začnejo počasi vino stekleničiti. Na predavanju so lahko slišali, kaj vse morajo postoriti v kleti preden vino stekleničijo.V nadaljevanju so vinogradniki pregledali delo minulega leta, se pogovorili o vinogradništvu lanskega leta in preleteli ocenjevanje mladega vina v Semiču.
Semiški vinogradniki so imeli lani vrsto predavanj o vinogradništvu - od rezanja , škropljenja, do priprave mošta, različne tečaje za mlade vinogradnike in strokovne ekskurzije.
Tudi letošnje leto bo delovno, vinogradniki pa bodo poskrbeli, da se bo tudi v prihodnje pilo dobro vino. Letos bodo obeležili tudi 40 letnico od takrat, ko so semiški vinogradniki organizirali prvo razstavo belokranjskih vin. V ta namen bodo izdali brošuro in razvili društveni prapor.