DBbiOYFXsAA3xjZ Svet24.si

Umrl je eden najbogatejših Hrvatov

shannen Svet24.si

Za igralko ni več upanja: rak se je razširil na ...

Hakl Todorovič Necenzurirano

Nekdanja lastnika Večera gradita luksuzna ...

erika znidarsic2 Reporter.si

Tragikomedija: Urbanija se je hvalil z gledanostjo...

messi 23 pm Ekipa24.si

Ne bo igral za drobiž! Messija bodo plačevali ...

Harry je spet na sodišču Odkrito.si

Njegov boj proti medijem se stopnjuje!

Granerud Ekipa24.si

Drama na treningu! Najboljši smučarskih skakalec...

Novice

Evropski teden mobilnosti v KC Semič do oktobra

Piše: oglasno sporočilo

Čas objave:
16.09.2021 06:23

V KC Semič pripravljajo pestro in zanimivo dogajanje ob Evropskem tednu mobilnosti.

V okviru Evropskega tedna mobilnosti bo v soboto, 18. septembra med 9.00 in 11.00 na parkirišču pri telovadnici Partizan Semič potekala delavnica Električno kolo? Pridi in preizkusi v sklopu ETM. Na njej vas bo strokovnjak za kolesa seznanil z vsem, kar morate vedeti o kolesu. Govorili boste o tem, katero kolo je primerno za posamezne teren, kakšna velikost je primerna, kako nastaviti sedež, kako opremiti kolo, kaj imeti vedno pri roki. Pripelji se s svojim kolesom in se preizkusi v zamenjavi zračnice in si pridobi praktične nagrade.

V soboto, 25. septembra bo od 12.30 potekal dogodek Z vlakom je udobno in ugodno. Zbor udeležencev je na železniški postaji Semič, od koder se z vlakom odpeljemo v Rožni Dol. Od tam pot nadaljujemo peš ali s kolesom (tisti, ki bodo s kolesom že vstopili na vlak na železniški postaji Semič) do naravne vrednote Bajer pri Potokih. Tukaj bomo izvedeli več o naravni vrednoti in razvoju železniških lokomotiv. Pot nadaljujemo do izhodiščne točke potovanja – železniške postaje Semič. Aktivnost bo namenjena vsem generacijam. Predvidoma se bo zaključila ob 16. uri. Z nami bo lokalni turistični vodnik Bele krajine. Priporočene prijave, ki jih sprejemamo na TIC-u Semič 040/625 148 ali tic@kc-semic.si

Na Kolesarsko potepanje za vse generacije pa se lahko podamo v soboto, 2. oktobra ob 9. uri izpred gasilskega doma v Semiču. Kolesarili bomo po semiški občini in njeni okolici. Vodila bo ga. Zvonka Satošek. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Kolesarimo na lastno odgovornost. Kolesarjenje poteka po priporočilih NIJZ za preprečitev okužbe z virusom COVID-19.

Jesenski pohod pa se obeta v soboto, 9. oktobra, ko se zberemo ob 9. uri pred KC Semič. Trasa poti je Črešnjevec, domačija Škof – »Šrajf«, ogled zbirke domačega kmečkega orodja in muzejske zbirke partizanske bolnišnice Topolovec. Pohodniki bodo nagrajeni z vstopnino za muzej, okušanjem pogače in pedometrom. Pohod traja 2 uri, vodila pa ga bo ga. Anica Plut. Pohod je namenjen vsem generacijam. V primeru slabega vremena, se pohod prestavi za en teden, na soboto, 16. oktobra 2021 ob isti uri. Pohod poteka po priporočilih NIJZ za preprečitev okužbe z virusom COVID-19.

Direktorica KC Semič Irena Plut dogajanju na ETM


Direktorica KC Semič Irena Plut o sodelujočih