Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice

Evropski teden mobilnosti v KC Semič do oktobra

Piše: oglasno sporočilo

Čas objave:
16.09.2021 06:23

V KC Semič pripravljajo pestro in zanimivo dogajanje ob Evropskem tednu mobilnosti.

V okviru Evropskega tedna mobilnosti bo v soboto, 18. septembra med 9.00 in 11.00 na parkirišču pri telovadnici Partizan Semič potekala delavnica Električno kolo? Pridi in preizkusi v sklopu ETM. Na njej vas bo strokovnjak za kolesa seznanil z vsem, kar morate vedeti o kolesu. Govorili boste o tem, katero kolo je primerno za posamezne teren, kakšna velikost je primerna, kako nastaviti sedež, kako opremiti kolo, kaj imeti vedno pri roki. Pripelji se s svojim kolesom in se preizkusi v zamenjavi zračnice in si pridobi praktične nagrade.

V soboto, 25. septembra bo od 12.30 potekal dogodek Z vlakom je udobno in ugodno. Zbor udeležencev je na železniški postaji Semič, od koder se z vlakom odpeljemo v Rožni Dol. Od tam pot nadaljujemo peš ali s kolesom (tisti, ki bodo s kolesom že vstopili na vlak na železniški postaji Semič) do naravne vrednote Bajer pri Potokih. Tukaj bomo izvedeli več o naravni vrednoti in razvoju železniških lokomotiv. Pot nadaljujemo do izhodiščne točke potovanja – železniške postaje Semič. Aktivnost bo namenjena vsem generacijam. Predvidoma se bo zaključila ob 16. uri. Z nami bo lokalni turistični vodnik Bele krajine. Priporočene prijave, ki jih sprejemamo na TIC-u Semič 040/625 148 ali tic@kc-semic.si

Na Kolesarsko potepanje za vse generacije pa se lahko podamo v soboto, 2. oktobra ob 9. uri izpred gasilskega doma v Semiču. Kolesarili bomo po semiški občini in njeni okolici. Vodila bo ga. Zvonka Satošek. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Kolesarimo na lastno odgovornost. Kolesarjenje poteka po priporočilih NIJZ za preprečitev okužbe z virusom COVID-19.

Jesenski pohod pa se obeta v soboto, 9. oktobra, ko se zberemo ob 9. uri pred KC Semič. Trasa poti je Črešnjevec, domačija Škof – »Šrajf«, ogled zbirke domačega kmečkega orodja in muzejske zbirke partizanske bolnišnice Topolovec. Pohodniki bodo nagrajeni z vstopnino za muzej, okušanjem pogače in pedometrom. Pohod traja 2 uri, vodila pa ga bo ga. Anica Plut. Pohod je namenjen vsem generacijam. V primeru slabega vremena, se pohod prestavi za en teden, na soboto, 16. oktobra 2021 ob isti uri. Pohod poteka po priporočilih NIJZ za preprečitev okužbe z virusom COVID-19.

Direktorica KC Semič Irena Plut dogajanju na ETM


Direktorica KC Semič Irena Plut o sodelujočih