kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

robert golob pl2 Necenzurirano

Fides je zlomil Cerarja, zdravstveni lobiji ...

marta kos pl Reporter.si

Marta Kos nima izgovora: udbovske evidence so ...

šeško oblak Ekipa

Dvoboj Oblaka in Šeška se je začel ...

jasmin-cerić Njena.si

Intervju: Špartanski duh s srcem na dlani in ...

miha butara 24 mm Ekipa

Proračun bomo podvojili, to je ogromno za ...

Novice Semič

Energetska sanacija semiške OŠ in vrtca

Piše: Radio Krka

Čas objave:
22.03.2013 09:53

Občina Semič in Ministrstvo za infrastrukturo in prostor sta v sredo podpisali Pogodbo o sofinanciranju operacije »Energetska sanacija vrtca Sonček« in Pogodbo o sofinanciranju operacije »Energetska sanacija OŠ Semič«.

Skupna vrednost investicije»Energetska sanacija vrtca Sonček« znaša dobrih 264 tisoč evrov. Celotno vrednost upravičenih stroškov v višini dobrih 208 tisočakov se sofinancira s sredstvi evropske kohezijske politike, od tega predstavljajo namenska sredstva Kohezijskega sklada 85-odstotni delež in slovenska udeležba za kohezijsko politiko 15-odstotni delež. Neupravičene stroške v višini skoraj 56 tisoč evrov pa bo prispevala semiška občina. Operacija bo izvedena v letu 2013.

Skupna vrednost operacije »Energetska sanacija OŠ Semič« znaša 820.352 evrov. Celotno vrednost upravičenih stroškov v višini 561.587,84 evrov se sofinancira s sredstvi evropske kohezijske politike, od tega predstavljajo namenska sredstva Kohezijskega sklada 85-odstotni delež in slovenska udeležba za kohezijsko politiko 15-odstotni delež. Neupravičene stroške v višini 258.764,16 evrov krije Občina Semič iz lastnih sredstev. Operacija se bo izvajala v letu 2013 in 2014.

Občina Semič bo v naslednjih dneh objavila javni razpis za izbiro izvajalca.

Operaciji delno financira Evropska unija in sicer iz Kohezijskega sklada. Operaciji se izvajata v okviru Operativnega programa razvoja okoljske in prometne infrastrukture za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete »Trajnostna raba energije«, prednostne usmeritve »Energetska sanacija javnih stavb«.