Christine Lagarde Svet24.si

ECB v novo znižanje evrske obrestne mere

profimedia-0921615611 Svet24.si

(Foto) Znana "plus size" manekenka naprej ...

medilab2 Necenzurirano

Prihaja največji prevzem v zdravstvu: ga bo ...

1728564962-172a8235-1728564822278 Reporter.si

Je Pavel Rupar v Bruslju res nadlegoval ...

pogacar roglic Ekipa

Primož Roglič z izjavo tedna: "Izbiral bom ...

življenje-na-tehtnici, prepir Njena.si

Življenje na tehtnici: Ozadje Nejčevega besa

pogacar Ekipa

Uau! Pogačar navdušil svet, njegove besede ...

Novice

Drugi Krka Outdoor Festival

Piše: R.K.

Čas objave:
20.06.2024 11:24

Včeraj je potekala novinarska konferenca, na kateri so organizatorji Krka Outdoor Festivala 2024 iz Zavoda Novo mesto predstavili, kaj obeta letošnja prireditev, ki združuje športna, turistična in kulturna doživetja na in ob reki Krki

Novinarske konference so se udeležili direktor Zavoda Novo mesto Aleš Makovac, vodja prireditvene dejavnosti Domen Bohte, v. d. koordinatorja za šport Mitja Valentinc in koordinatorka za turizem Liljana Jantol Weber, ki so napovedali bogat program, obsegajoč pogovorne večere z vidnimi predstavniki področja športa, pestre popoldanske športne in turistične aktivnosti, koncert Maje Keuc na Glavnem trgu ter projekt Krka Živi! in tradicionalne Skoke v Krko.

Poletni popoldnevi bodo med tednom športno in kulturno obarvani. V ponedeljek, 1. julija, nas čaka pogovorni večer z maratonskim plavalcem in večkratnim svetovnim rekorderjem v plavanju na dolgih progah Martinom Strelom, v torek, 2. julija, se lahko odpravimo na vodeno vožnjo s splavom Nika na Doživetje na zeleni reki Krki, zvečer pa prisluhnemo pogovornemu večeru z Žigo Papežem, ki se julija s kolesom odpravlja na 4000 kilometrov dolgo dobrodelno dirko — North Cape 4000. Sreda, 3. julij, prinaša kolesarsko turo s slovenskim pisateljem in alpinistom Tadejem Golobom ter pogovorni večer z Jadralnim klubom Novo mesto, četrtek, 4. julij, pa voden sprehod ob reki Krki in ogled Medenega vrta ter v sodelovanju z Založbo Goga pogovorni večer s Tadejem Golobom, ki bo predstavil svoj novi kolesarski vodnik Pikčasta Slovenija. Delovni teden bomo v petek, 5. julija, dopoldan zaključili v sodelovanju z Mestno občino Novo mesto in Olimpijskim komitejem Slovenije s sprejemom slovenske bakle na Glavnem trgu, popoldan pa nas čaka delavnica za otroke s Konjeniškim društvom Vizir. Večer bomo zaključili na Muzejskih vrtovih s koncertom Boža Vreća: Sevdahology v sklopu Festivala novomeško poletje.

Sobota, 6. julij, bo čez dan zaznamovana s športnimi aktivnostmi, namreč kot del programa Krka Živi! se bodo ob in na reki Krki predstavila raznorazna športna društva: od Jadralnega kluba Novo mesto, ki bo demonstriral jadranje na Krki, Veslaškega kluba Argo Izola in Društva ljubiteljev veslanja VK Krka — Dolenjska, Kluba za podvodne aktivnosti Novo mesto, ki bo obiskovalcem nudil tudi potop, Ribiške družine Novo mesto, izposoje plovil Zavoda Novo mesto “Z vesli po Krki”, skokov s kolesi na blazino v organizaciji Kolesarskega društva Zverinice, Jamarskega kluba Novo mesto, kjer se boste lahko z vrvno tehniko povzpeli do železniškega mostu, Planinskega društva Krka Novo mesto – Alpinistični odsek, ki bo predstavil plezanje na umetni steni, ženskega odbojkarskega kluba TPV Volley in TPV Volley NM turnirja, košarkarskega turnirjem trojk do delavnice beatmakinga ter druženja ob glasbi v MC Oton.

 Večer se bo zaključil na Glavnem trgu s koncertom Maje Keuc, ki bo predstavila svoj novi album Sončnice. Ta razkriva njeno igrivo lahkotnost, pozitivno energijo in globoko refleksijo, ki je plod njenih bogatih življenjskih izkušenj. Po njenem koncertu bo v baru Pri Vodnjaku organiziran tudi Kubanski večer s skupino Tradicionales.

 Zadnji dan Krka Outdoor Festivala, 7. julij, bo potekal v znamenju Skokov v Krko 2024. Otvorili jih bomo s skoki s kolesi v Krko v organizaciji Kolesarskega društva Zverinice in Summa Veldes ter nadaljevali z že tradicionalnimi skoki z 12-metrskega Kandijskega mostu, ki letos obeležujejo 10. obletnico. Zaključili jih bomo z razglasitvijo rezultatov v Baru Boter.

 Organizatorji prireditve so obenem napovedali tudi odprtje sezone oddaje plovil na Mestni plaži, kjer si bo možno v juliju in avgustu izposoditi čolne, kanuje in supe. Vse aktivnosti v sklopu prireditve Krka Outdoor Festival 2024 bodo za udeležence brezplačne.