viktor orban Svet24.si

Orban ne bo podrl Ukrajine, dokler ne zagotovijo ...

REPORTER 39_svet Svet24.si

Pogreb leta ljubljanske elite: kdo vse je prišel ...

DSD Necenzurirano

V zasebnem zdravstvu je denar: s prodajo klinike ...

nevenka cresnar pergar pogreb pl Reporter.si

Pogreb leta ljubljanske elite: kdo vse je prišel ...

primoz roglic pm Ekipa24.si

Res zapušča Jumbo-Vismo? Roglič v svojem slogu ...

Foto 3 Odkrito.si

Ines Erbus - lepotica, ki se pocrklja na tak ...

krznar maribor Ekipa24.si

Se je Krznar res poslavljal od nogometašev? ...

Novice Novo mesto

Drobtinica za socialno šibkejše

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.10.2012 10:14

Ob Svetovnem dnevu hrane bo ta vikend po Sloveniji potekala akcija Drobtinica. Sodelujte tudi vi!

Prostovoljci Rdečega križa in njihovi mladi člani iz osnovnih šol bodo na stojnicah zbirali denarna sredstva s kruhom, ki ga bodo zagotovili kot sponzorstvo lokalnih pekarn, Mercatorja in Spara, nekaj pa ga bodo napekle tudi prostovoljke Rdečega križa. Izkupiček bodo namenili za prehrano socialno ogroženih otrok v OŠ Center, Bršljin, Drska, Vavta vas in Žužemberk, so sporočili iz novomeškega območnega združenja Rdečega križa.

Drobtinica bo na območju Novega mesta potekala to soboto pred Sparom Hipermarketom v Bršljinu, v Mercator Hipermarketu in v Engrotuš, d.d., Tuš supermarket, od 8. do 12. ure ter pred trgovino Mercator v Straži in pred KZ Trebnje v Žužemberku, od 8. do 12. ure.

Akcija bo to soboto med drugim potekala tudi v Sevnici. V torek, 16. oktobra boste lahko sodelovali v akciji Drobtinica v Metliki in Kočevju (OŠ ob Rinži), v sredo , 17. oktobra prav tako v Kočevju pri OŠ Stara Cerkev, prihodnjo soboto, 20. oktobra pa v Grosuplju in Ivančni Gorici ter v Trebnjem in Mokronogu.


Gre sicer za vseslovensko in mednarodno kampanjo Drobtinico, ki pri nas poteka že dvanajsto leto. Rdeči Križ Slovenije tako vseskozi dopolnjuje svoje programe socialne pomoči otrokom iz socialno šibkejših okolij. Drobtinica ozavešča širšo javnost glede vse bolj pereče problematike nezadostne in/ali nepravilne prehrane naših najmlajših - osnovnošolcev ter vzpodbuja čut za solidarnost s tistimi, ki so se znašli v stiski.

Enaintrideset v kampanji sodelujočih Območnih združenj Rdečega križa Slovenije bo z vašo pomočjo zbiralo prostovoljne prispevke, ki bodo namenjeni izključno plačilu toplih obrokov za socialno ogrožene šoloobvezne otroke v okoljih, kjer bo kampanja tudi potekala.

V preteklem letu so s pomočjo zbranih sredstev akcije "Drobtinica", v skupni vrednosti več kot 36.000 EUR, pomagali mnogim otrokom iz socialno šibkejših okolij in jim v okviru 80 osnovnih šol zagotovili tople obroke.