primer Trenta Svet24.si

Zaslišane prve priče, Janša pravi, da gre za ...

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

848456_280-yapi Necenzurirano

Na drugem tiru se zapleta: Turki v težavah, kaj ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

šeško oblak Ekipa

Dvoboj Oblaka in Šeška se je začel ...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

acun ilicali Ekipa

Prvi mož Maribora se je še četrtič poročil, ...

Novice Sodražica

Dobrodelni koncert za Andrejo in Vinka

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.12.2012 22:39

Leto dni po uspešno izpeljanemu dobrodelnem koncertu, na katerem so denar zbirali za nakup vozila za učenca osnovne šole Sodražica Roka Arka, se je v tamkajšnji novi športni dvorani odvrtel še en dobrodelni koncert.

Tudi tega sta pripravili občina in osnovna šola Sodražica, denar pa so zbirali za družino Škufica iz Brezovega dola pri Ambrusu. Andreji, rojeni Levstik, doma iz Sodražice in zakoncu Vinku, je 13. novembra letos ogenj popolnoma uničil hišo. Stik na električni napeljavi je pogoltnil dom mladega zakonskega para, ki je ostal brez vsega.
Andreja je prijetno presenečena nad odzivnostjo vaščanom in znancev , ki so priskočili na pomoč, tudi rojaki na dobrodelnem koncertu so se izkazali.
Vinko Škufca prav tako ni pričakoval tako velike človeške solidarnosti, tudi soseda, ki ja zakoncem odstopil manjši vikend, v katerem sedaj živijo . Med prvimi so denar , 625 evrov, za pogorelca Škufca zbrali na osnovni šoli, je dejala ravnateljica Majda Cimperman Kovačič. Andreja, ki je prepevala v več narodno zabavnih ansamblov, je na koncertu skupino Zdomarji zapela dve pesmi. Bilo je ganljivo. Člani ansambla so ji podarili novo kitaro z vso pripadajočo opremo.

Na koncertu smo zbrali skoraj 3.100 evrov. Sredstva so zbrali tudi na šoli že takoj po nesreči in jih predali družini pred koncertom (okoli tisoč evrov) in nekaj uporabnih
predmetov (posteljnina).