kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

20245X9263 Necenzurirano

Šef slabe banke iz vrst SDS v službo k ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

doncic Ekipa

Šestič zapored! Odlično pripravljeni Luka s ...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

miha butara 24 mm Ekipa

Proračun bomo podvojili, to je ogromno za ...

Novice Novo mesto

Dnevnik: Moški, ki je otipaval deklico ostaja v priporu

Piše: Radio Krka/Dnevnik

Čas objave:
03.12.2015 07:36

Avstrijca, obtoženega, da je v slovenskih trgovinah otipaval deklice je za zapahe spravil varnostnik, ki je opazil, kako otipava neko deklico, poroča današnji Dnevnik. Pred zaprtimi vrati novomeškega okrožnega sodišča je namreč včeraj potekal predobravnavni narok zoper 55-letnega avstrijskega državljana, osumljenega pedofilije.

Kot poroča Dnevnik bo v začetku prihodnjega leta stekla glavna obravnava, ker se je izrekel za nedolžnega, do takrat ostaja v priporu.

Avstrijec je avgusta lani v novomeški Mercatorjevi prodajalni menda začel otipavati neko desetletno deklico iz Nizozemske, ki je prodajalno obiskala skupaj s starši. Deklica je reagirala zelo odločno. Neznanca je odrinila od sebe, nakar je trgovino karseda hitro zapustil. Neprijetno izkušnjo je takoj zaupala staršema, ki sta zadevo prijavila novomeškim policistom, poroča Dnevnik in dodaja, da je takoj stekla policijska akcija. Po Sloveniji so poslali osebni opis osumljenca, dva dni zatem so ga prijeli policisti ljubljanske policijske uprave, ko je na podoben način kot v Novem mestu pristopil deklici v Kočevju. Moškega je pri dejanju zalotil varnostnik, ki je opazil njegovo početje.

Kot še piše Dnevnik policisti kljub razširjeni preiskavi, sumili so namreč, da je domnevni pedofil letos poleti storil več kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost oseb, mlajših od 15 let, novih kaznivih dejanj niso odkrili, tako da se bo na glavni obravnavi zagovarjal le za omenjena primera. Na glavno obravnavo bodo na zahtevo obrambe povabili starše obeh deklic ter sodnega izvedenca psihiatrične stroke. Za očitano dejanje je zagrožena kazen od treh do osmih let zapora, zaključujejo v Dnevniku.