vojko tonin Svet24.si

Toninov oče, »upokojenec s slabo penzijo«, ...

konflikt Svet24.si

Psihološki test: kakšen je vaš način ...

mirko tus Necenzurirano

Zadnja odpravnina za Mirka Tuša: koliko milijonov...

vojko tonin solarji kamnik kombi1 Reporter.si

Tako dodatno služi upokojeni oče evropskega ...

daniel andre tande pm Ekipa

Nepričakovano: Tri leta po grozljivem padcu v ...

nina-donelli, nosečnost, družina Njena.si

Dvojno presenečenje: Slovenska pevka zaljubljena ...

Olimpija Ekipa

Dobre novice za Olimpijo: na treningu so po pol ...

Novice Metlika

Danica upihnila 102 svečki

Piše: OZRK Metlika

Čas objave:
20.08.2024 10:59

25. julija je gospa Danica Kokot iz Rosalnic pri Metliki praznovala častitljivi 102 leti.

V Rosalnice, kjer sta si z možem ustvarila dom in družino, je leta 1952 prišla iz majhne vasi Radiči pri Sošicah v kraju Žumberak. Skrbna gospodinja je svoje življenje posvetila družini in delu, pogosto je tudi priskočila na pomoč možu, izučenemu kovaču. Življenje ji ni prizanašalo - doživela in preživela je dve svetovni vojni, izgubo moža in pred 20-timi leti še sina. Vsem preizkušnjam navkljub ji volje, moči, veselja do življenja in dela ni zmanjkalo.

Aktivna pa gospa Danica ni bila le doma; kot članica Društva kmečkih žena Metlika je vrsto let pekla potice, kruh in druge, predvsem kvašene izdelke za različne dogodke in prireditve, enajst let pa je bila tudi članica medgeneracijske skupine za samopomoč v Rosalnicah. Na vprašanje, kakšen je njen recept za dolgoživost gospa Danica odgovori, da je vse, kar je bilo v življenju slabega, vedno vzela za dobro; takšno jo poznajo tudi njeni sosedi in prijatelji. “V mojih letih odraščanja so si ljudje bolj pomagali, med seboj so se več družili in bili bolj zložni. Danes tega ni čutiti”, nam pove slavljenka, ki je s svojim jubilejem postala tudi najstarejša občanka Metlike v zadnjem letu oskrbovanka doma starejših v Metliki.

Ob njenih otrocih, vnukih, pravnukih, sosedih, prijateljih in zaposlenih z direktorico doma starejših Metlika gospo Ivico Lozar so gospe Danici vse najboljše zaželeli tudi predstavniki krajevne organizacije Rdečega križa Rosalnice, občinske organizacije RK, Krajevne skupnosti Rosalnice in podžupanja občine Metlika, gospa Anica Kopinič.