princ william, princ harry, meghan markle, kate middleton Svet24.si

Tega Kate Midleton še danes ni odpustila Meghan ...

Užgorod Svet24.si

Po poljskih v blokado še slovaški tovornjakarji,...

slovenske-železnice, železniška-postaja-jesenice Necenzurirano

To je železniška postaja, ki nas bo stala 126 ...

bobnar lindav mnz Reporter.si

(EKSKLUZIVNO) Sova ovadila Bobnarjevo in Lindava

kopitar Ekipa24.si

Kopitar in holivudski uvod v tekmo: Slovenec, ...

Gabriela Dončič Njena.si

Prva fotografija Dončićeve hčerkice: ...

ronaldo Ekipa24.si

Ronaldo s pomočjo partnerja ogoljufal številne?!...

Novice Mirna

FOTO: Dana v polletju povečala prihodke in dobiček

Piše: STA

Čas objave:
31.07.2018 13:20

Družba Dana je v prvem polletju ustvarila 8,6 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar osem odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Čisti dobiček v višini 600.000 evrov je primerljivega lanskega presegel skoraj 100-odstotno. Dana si ob koncu leta obeta približno osemodstotno rast prodaje, ob tem pa krepi zmogljivosti.

102628_187582_113739_166671_DANA2.jpg

Direktor mirnske proizvajalke pijač Marko Hren je povedal, da jim letošnje deževno poletje sicer ni šlo ravno na roko, trenutno poslovanje pa ni tako cvetoče, ko je bilo v prvih petih mesecih. Kljub temu si ob koncu leta obetajo približno 16,5 milijona evrov prihodkov od prodaje, je napovedal.

dana proizvodnja.jpg

Dana bo konec avgusta končala lani začeto 2-milijonsko naložbo v proizvodnjo polizdelkov, s katero so se prijavili na razpis za evropska nevračljiva sredstva ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in dobili slabega pol milijona evrov podpore.

Kupili so tudi novo polnilno linijo za balone za vodo, pričakujejo še novi polnilec za polnjenje v stekleno embalažo. Vse tri naložbe skupaj so vredne približno 2,3 milijona evrov. Ne manjka pa jim novih zamisli, je dodal direktor.

Letos so kupcem ponudili tudi polnitev vode v papirni embalaži, s čimer želijo med prvimi omejiti poplavo plastične embalaže.

Dana je v prvih šestih mesecih letos izvozila za 2,85 milijona evrov izdelkov oz. dobrih 30 odstotkov svojih izdelkov, na domačem trgu pa je rasla predvsem z blagovno znamko Dana. Med njenimi največjimi kupci v Sloveniji so Mercator, Spar, Engrotuš, Lidl, Ahac in Hofer. Na Hrvaškem so s skoraj celotno ponudbo lani prodrli v prodajalne trgovske verige Plodine, s končnimi izdelki pa letos tudi na srbski trg.

V tujini so največ prodali na Hrvaškem, v BiH, ZDA in na Kitajskem. Med drugimi Daninimi večjimi trgi so še Italija, Rusija in Kuvajt. Dani prodaja tudi na Švedskem in v Švici. S polizdelki, ki so pomemben del njenega prodajnega programa, nastopa na Hrvaškem, v BiH, Srbiji, na Kosovem in v Makedoniji.

Družba po zadnjih podatkih zaposluje nekaj manj kot 110 ljudi. Letos so zaposlovali predvsem za nadomestitev odliva. Do konca leta načrtujejo še skupaj štiri zaposlitve, je povedal Hren.