katamaran, Simplicity Svet24.si

Na katamaranu našli sledove krvi, pogrešana ...

nova gorica, bomba Svet24.si

250 kilogramsko bombo bodo najverjetneje ...

1702382906-dsc2167-01-1702382890043 Necenzurirano

Žibertova banka prihaja v roke srbskega tajkuna

zibert prednik hot sd pl Reporter.si

Smo ujeli bodoče vodstvo SD? Jani Prednik, Klemen...

slovenija ronaldo Ekipa24.si

Končno! Vstopnice za tekmo Slovenija - ...

vesna Njena.si

Metka Gabrijelčič, zvezda filma Vesna, praznuje ...

hrvaska lovren Ekipa24.si

Legendarni nogometaš udaril po hrvaškem ...

Novice Novo mesto

Na dnevu odprtih vrat ŠC NM s studiem v ŽIVO

Piše: RK

Čas objave:
22.11.2023 10:39

Na Šolskem centru Novo mesto je potekal dan odprtih vrat. Med 11. in 18. uro so v Športni dvorani Leona Štuklja obiskovalci pobližje spoznavali dijake, učitelje in izobraževalne programe. Tam smo bili s studiem v živo tudi radijci Krke.

Šolski center Novo mesto, kot največji v Sloveniji, izobražuje na večini nivojev izobraževanja, in sicer: nižje poklicno, srednje poklicno in strokovno izobraževanje, srednje splošno in višješolsko izobraževanje. Poleg tega tam delujeta Medpodjetniški izobraževalni center in Enota za izobraževanje odraslih. Mladim ponujajo veliko možnosti izobraževanja, saj izobražujejo za kar 35 poklicev.

V sredo, 22. novembra se je tako v Športni dvorani Leona Štuklja odvijal Dan odprtih vrat. Prikazali so, kako poteka delo v učilnicah in delavnicah. Vse dejavnosti so vodili dijaki in dijakinje šole. S tem je osnovnošolcem dana možnost, da se v sproščenih pogovorih s svojimi vrstniki pozanimajo in morda preizkusijo v zanje bodočem poklicu. Tako tudi iz prve roke izvedo, kako se na šoli počutijo dijaki, kakšna je kakovost dela in če so dosežena njihova pričakovanja ob vpisu.

Pestro dogajanje smo na radiu Krka spremljali v studiu v živo, kaj vse se je dogajalo pa si lahko ogledate v fotogaleriji.