kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

20245X9263 Necenzurirano

Šef slabe banke iz vrst SDS v službo k ...

bajec becarevic Reporter.si

Huda obtožba na račun Tarče in Teša: ...

šeško oblak Ekipa

Dvoboj Oblaka in Šeška se je začel ...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

miha butara 24 mm Ekipa

Proračun bomo podvojili, to je ogromno za ...

Novice Brežice, Krško

Dan odprtih vrat občine tudi v Brežicah, Krškem in Šmarjeških Toplicah

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
17.02.2016 05:33

Po nekaterih občinah bo danes potekal dan odprtih vrat, v okviru katerih lahko občani in mediji obiščejo občine in si ogledajo nekatere pridobitve, se informirajo o načrtih in podajo svoje predloge k oblikovanju skupnega lokalnega okolja.

Akciji Dan odprtih vrat so se pridružile občine Gornja Radgona, Razkrižje, Črenšovci, Moravske Toplice, Dol pri Ljubljani, Dobrna, Štore, Ravne na Koroškem, Šmarješke Toplice, Medvode, Loška dolina, Vojnik, Radovljica, Prevalje, Kranjska Gora, Kranj, Hoče-Slivnica, Jesenice, Ljubno, Slovenske Konjice, Divača, Krško, Brežice, Ljutomer in Šentjur, so navedli v Skupnosti občin Slovenije na svoji spletni strani.

Na brežiški občini so pojasnili, da bo ob 12. in 13. uri župan občine Ivan Molan v sejni sobi občinske stavbe (pritličje) izvedel kratko predstavitev občine s poudarki na uspešno realiziranih investicijah preteklih let in projektih ter investicijah vključenih v letošnjo proračun Občine Brežice, ki ga je Občinski svet sprejel na 10. redni seji, 11. 2. 2016. V nadaljevanju bo na voljo ogled notranjih organizacijskih enot – oddelkov , kjer bodo obiskovalci lahko pridobili dodatne informacije s področij, ki jih najbolj zanimajo.

Iz krške občine pa so spročili, da med 9. in 11. uro ter med 16. in 17. uro vabijo občanke in občane, da se z vprašanji, predlogi in pobudami zglasijo v kabinetu župana ter podajo svoje predloge k oblikovanju skupnega lokalnega okolja.


Iz občine Šmarješke Toplice so sporočili, da bo med 16. in 17. uro odprla vrata Hiša žive dediščine v Beli Cerkvi 'Iz narave in preteklosti za prihodnost', ki predstavlja sinonim za kulturo, turizem, izobraževanje, zgodovino in etnologijo in ima še mnogo drugih pozitivnih učinkov. V času odprtih vrat bo potekal voden ogled prostorov Hiše žive dediščine ter ogled promocijskega filma Občine Šmarješke Toplice. Vsem zainteresiranim občankam, občanom ter predstavnikom medijev bodo projekt tudi podrobneje predstavili.