Študenti brežiške Fakultete za turizem so danes, v sredo, 25. maja 2016, obeležili Dan mladosti. Svojo mladostniško energijo so usmerili v izvedbo številnih projektov, ki so jih na ulici pred Mestno hišo v Brežicah predstavljali mimoidočim.
Prvi projekt se je rodil med samim študijskim procesom. Pomemben del turizma je tudi kulinarika in študenti so med letom med drugim spoznali lokalno kulinariko Posavja. Rezultat njihovega dela je Kuharica tradicionalnih posavskih jedi, ki jo nameravajo tudi izdati. Za pokušino pa so tokrat pripravili dve jedi, in sicer šmoren s klobaso ter vinski trijed, ki sta navdušila obiskovalce stojnice.Študentski svet fakultete pa si je zadal še večji projekt, saj načrtujejo dvodnevni dogodek »Pomurski dnevi«. Konferenca, ki bo v brežiški občini potekala 9. in 10. novembra 2016, bo v Posavje pripeljala okus Pomurja, njihove turistične predstavnike in ponudnike, tradicijo in kulinariko. Tako bodo lahko vsi tukajšnji prebivalci spoznali pomurski turizem, ki je kljub svoji raznolikosti še vedno dokaj neodkrit. Študenti so pred Mestno hišo predstavljali svoj projekt in za mimoidoče pripravili tudi nagradno igro, s katero so lahko še bolje spoznali najverjetneje najbolj prepoznano pomursko jed – gibanico.