minister, novo-mesto Svet24.si

Poklukar še ni zadovoljen s stanjem varnosti v ...

cg_solska_prehrana_1 Svet24.si

Na črnem seznamu šolskih kuhinj so hrenovke, ...

brinovc201401 Necenzurirano

Kriminalisti preiskujejo sumljiva izplačila ...

IMG-4189 Reporter.si

Sta Aleksandar Vučić in Zoran Janković ...

sergej jakirovic dinamo pm Ekipa

Katastrofi sledi trenerski šok? Jakirović naj bi...

Pesem Evrovizije 2025 Revija Stop

Slovenija bo sodelovala na Evroviziji 2025

slovenija u17 gw Ekipa

Mar to pomeni, da je Slovenija dokončno izgubila ...

Novice

Cona v Dolenjem Kronovem vendarle postaja realnost

Piše: R.K.

Čas objave:
19.02.2022 12:30

Pred kratkim se je začela težko pričakovana gradnja Turistično-gospodarske in storitvene cone (TGSC) Dolenje Kronovo, ki predstavlja enega ključnih projektov Občine Šmarješke Toplice.

Ta je pridobila gradbeno dovoljenje, izbrana izvajalca del – podjetji Hip plus iz Vač in Hip KA z Ljubljane – pa sta že začela gradnjo cestnega omrežja znotraj cone.

Sledi celovito komunalno opremljanje: gradnja kanalizacije in vodovoda, elektrifikacija, napeljava optike, gradnja javne razsvetljave ... Župan Marjan Hribar je zadovoljen, saj naložba pomeni preboj občine na pomembnih področjih. Vsa zemljišča v 12 hektarov veliki coni, namenjeni turizmu, logističnim, proizvodnim in storitvenim dejavnostim, so po njegovih besedah že prodana. Priložnost za širitev in razvoj svojih poslovnih zmogljivosti in dejavnosti so izkoristili predvsem domači podjetniki; obeta se od 300 do 400 novih delovnih mest.

Pogodbena vrednost investicije znaša 1,4 milijona evrov, a bo vložek občine zaradi stroškov projektiranja in nakupa zemljišč še pol milijona višji. A vse ne bo šlo iz občinskega proračuna. Kot pravi župan Hribar, bo občina kandidirala na razpisu za pridobivanje evropskega denarja, pričakujejo pa okoli 1,6 milijona nepovratnih sredstev. Zato bo komunalni prispevek za gospodarske družbe v coni lahko precej cenejši, kar je za investitorje dobra novica.