sečnja-dreves, akcija, levica Svet24.si

Foto: V Ljubljani bosta padla mogočna drevoreda, ...

lokalne volitve 2022 Svet24.si

Poslanci v en glas stopili v bran "večnim" ...

POL20150401F5_00002 Necenzurirano

Težava Slovenije ni globoka država, ampak plitva...

1674543173-s2f10781-26-1674543149830 Reporter.si

Odkar Logar vodi nadzorni svet Istrabenz turizma, ...

roglic pogacar Ekipa24.si

Spektakularno! To bo teden za vse sladokusce, eden...

TRio Odkrito.si

TikTok hit - Todosovski, Avdić, Obrez

josip ilicic maribor dw Ekipa24.si

Vroče iz Ljudskega vrta! Krznar prvič ...

Novice Ljubljana

Čez dan in zvečer pričakovati naraščanje rek v večjem delu države

Piše: STA

Čas objave:
09.12.2022 13:31

Slovenske reke bodo čez dan in predvsem zvečer v večjem delu države naraščale. Zaradi predhodne velike vodnatosti in krajevnih intenzivnih padavin bodo močneje narasle reke na Dolenjskem in Notranjskem ter drugod v južni in osrednji Sloveniji. Lahko se tudi razlijejo na običajnih poplavnih površinah, so opozorili na Arsu.

Kot so na Agenciji RS za okolje (Arso) zapisali v dnevnem hidrološkem poročilu, so imele reke po Sloveniji zjutraj še povečini ustaljene pretoke, le v južnem delu države posamezne manjše reke že zmerno naraščajo. Vodnatost rek v
porečjih Krke in Ljubljanice je velika, drugod pa so reke srednje vodnate.

Danes čez dan, predvsem pa zvečer, bodo reke v večjem delu države naraščale. Danes popoldan in v noči na soboto se lahko posamezne reke na Dolenjskem in Notranjskem ter drugod v južni in osrednji Sloveniji razlijejo na običajnih poplavnih površinah. Naraščanje rek bo manj izrazito v severni in severovzhodni Sloveniji, so pojasnili.

V soboto bodo po njihovih navedbah sprva kraške reke in Sava v spodnjem toku še naraščale, drugod pa bodo reke za krajši čas upadale in zvečer, v noči na nedeljo in v nedeljo zjutraj ponovno narasle. Ob tem se lahko razlijejo tudi posamezne reke v vzhodni in severovzhodni Sloveniji, predvsem Dravinja in Sotla.