alenka-pinterič Svet24.si

Alenka Pinterič: Taylor Swift proti meni itak ne ...

jesen-koledarska-foto Svet24.si

Čudovit začetek koledarske jeseni

donald trump Necenzurirano

Trumpovi psi na žaru in hrčki na buzari. ...

Borut Mersak-f-Boris Jaušovec vecer Reporter.si

Molk Slovenca iz Bratislave iz Spiritove zgodbe o ...

kek dinamo Ekipa

Dinamo išče rešitelja, med resnimi kandidati ...

Irena-Kohont Njena.si

Poslovila se je pevka, znana po pesmi 'Bil je tako...

kevin pozo kolo Ekipa

Velika tragedija: Mladi kolesar umrl, potem ko ga ...

Novice Nm

Če se ELES odpove, GEN-I ne spremeni

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.02.2013 10:22

Če se je ELES pripravljen odpovedati zaračunavanju stroškov čezmejnih kapacitet za gospodinjstva, tudi GEN-I s 1. marcem 2013 NE BO povišal cene električne energije za gospodinjstva, celo do leta 2016 ne bo spreminjal cen.

Predsednik uprave družbe GEN-I Robert Golob  je včeraj predstavil dogajanje na energetskem trgu od vstopa GEN-I do danes in še enkrat ponovil, da je ključni dejavnik pri določanju cen električne energije v Sloveniji poleg gibanja cen na borzi v Leipzigu prav strošek čezmejnih kapacitet. Dejstvo je, da slovenska gospodinjstva v zadnjih dveh letih za električno energijo kljub nižjemu življenjskemu standardu plačujejo več kot avstrijska in nemška.

Golob je v ponazoritev iskrenih namenov do slovenskega potrošnika ELES-u na novinarski konferenci ponudil svojevrsten izziv.

Če se je ELES pripravljen odpovedati zaračunavanju stroškov čezmejnih kapacitet za gospodinjstva, tudi GEN-I s 1. marcem 2013 NE BO povišal cene električne energije za gospodinjstva. Še več. GEN-I se v tem primeru javno zaveže, da cen električne energije ne bo spremenil vse do konca leta 2016!

GEN-I želi s tem le še potrditi svojo namero in obljubo, da bodo cene električne energije za naše odjemalce vedno najugodnejše.

Prav tega se zaveda 82.000 naših odjemalcev, ki so na račun prehoda k našemu podjetju v povprečju vsako leto pri stroških električne energije prihranili med 40 in 100 EUR, so še sporočili iz Gen I-ja.