mv-uvhr1 Svet24.si

Ostanki pesticidov prisotni v treh odstotkih ...

REPORTER 39_svet Svet24.si

Pogreb leta ljubljanske elite: kdo vse je prišel ...

pocivalsek blagovne rezerve-bobo Necenzurirano

Počivalšek dela za sina bivšega izraelskega ...

setinc pasek hisa ms pl Reporter.si

To je hiša na obrobju Ljubljane, ki sta si jo ...

primoz roglic pm Ekipa24.si

Res zapušča Jumbo-Vismo? Roglič v svojem slogu ...

tilen-lotrič Odkrito.si

»Vsi smo vsaj enkrat šli čez bolečo zvezo«

krznar maribor Ekipa24.si

Se je Krznar res poslavljal od nogometašev? ...

Novice Brežice

Brežiški mladinski inkubator bo skušal okrepiti zaposlovanje mladih

Piše: STA

Čas objave:
15.02.2020 13:16

V Mladinskem centru Brežice je v začetku meseca stekel projekt MI - mladinski inkubator, ki naj bi mladim v Brežicah in Posavju olajšal pot do zaposlitve in jim omogočil pridobivanje znanja ter veščin za aktivno državljanstvo. Z nekaj manj kot 180.000 evrov sta projekt podprla tudi država in Evropski socialni sklad.

V brežiškem mladinskem centru, ki deluje v okrilju občinskega Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino, so med cilji projekta navedli vključitev vsaj 39 mladih v vsaj v 90-urno usposabljanje. Projekt nameravajo končati septembra 2022.

Pripravili bodo tudi analizo kariernih odločitev za mlade, strategijo in predlog tovrstnih regijskih ukrepov, opravili potrebna usposabljanja in vzpostavili program usposabljanj mladinskega inkubatorja, ki bo odgovor na potrebe mladih in regijskega trga dela.

Nadaljevali bodo že zastavljena usposabljanja v okviru lokalnega socialnega podjetja Mladinska zadruga UP, pri čemer gre za nadgradnjo predhodnega projekta Priložnosti in izzivi mladih v Posavju.

Povezali se bodo z drugimi deležniki v Posavju in za omenjeno ciljno skupino skušali ustvariti delovna mesta. V skupnem izidu naj bi 25 mladim, starim od 15 do 29 let, omogočili zaposlitev v mladinskem sektorju ali drugje.

Dodali so, da se bodo mladi na podlagi lastnih prizadevanj lažje vključevali v družbo, krepili svoje kompetence in prispevali k razvoju skupnosti. Projekt naj bi jih naučil odgovornosti, načrtovanja in odločanja, hkrati pa okrepil njihove državljanske in socialne veščine.

Vključitev mladih v družbo bo tudi popestrila "mladinskih prostor" in jim omogočila spoznavanje in sodelovanje z drugimi organizacijami, ki dejavno ali posredno sodelujejo pri izobraževanju in vključevanju mladih. Navedli so brežiško Fakulteto za turizem, zavod za zaposlovanje, občino, Društvo študentov Brežice in druge ustanove.