kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

20245X9263 Necenzurirano

Šef slabe banke iz vrst SDS v službo k ...

Alojz Ihan Reporter.si

Alojz Ihan se ne vda in odgovarja UKC: Prazne ...

šeško oblak Ekipa

Dvoboj Oblaka in Šeška se je začel ...

milan-štrljić Njena.si

Zvezdnik Botrov razkril skrivnost svojega ...

matjaz kek 24 pm Ekipa

Matjaž Kek med trenersko elito: selektorja ...

Novice Brežice

»Brežice, moje praznično mesto«

Piše: Radio Krka

Čas objave:
30.11.2015 17:41

Le še nekaj ur nas loči do najbolj veselega meseca v letu, ki tudi v Brežice prinaša bogato dogajanje za vse generacije. In kaj vse letos ponujajo praznično obarvane Brežice?

Zvrstili se bodo številni dogodki za najmlajše, pričakujemo pestro glasbeno dogajanje, svoja vrata bo na široko odprl grad Brežice, zaživele bodo mestne ulice, gostinski ponudniki v mestu pa že vabijo s posebno praznično ponudbo. Čaka nas več kot 15 decembrskih dogodkov, sklepno dejanje pa bo seveda tudi letos najdaljša noč v letu, ki jo bomo v družbi prijateljev in bližnjih tradicionalno pričakali na ulicah starega mestnega jedra, s skupino Leteči Potepuhi.

Pričenjamo že jutri, 1. decembra, ko bomo s pomočjo najmlajših meščanov osvetlili Brežice. Pohod z lučkami se bo ob 17. uri pričel izpred Vrtca Mavrica, pot nas bo vodila skozi mesto, kjer bomo prižgali prve luči, zaključili pa jo bomo na grajskem dvorišču, kjer bomo prvič letos tudi tega oddeli v praznično okrasitev. Da bo december res čaroben za naše najmlajše, bomo poskrbeli s pestro paleto dogodkov skozi cel mesec; 10.12. se bo v Mladinskem centru zgodila Pravljična dežela; otroška predstava, slikanje z Božičkom, park bodo napolnila pravljična bitja, na veliko veselje vseh vas, pa se v Brežice vrača tudi Vila Dobrih želja. Istega dne, ob 18:30 uri bo v parku prvič zasvetila tudi praznična okrasitev, večer pa nam bo s svojim angelskim glasom popestrila Anja Hrastovšek. 18.12. ne zamudite Talent festa za otroke – kdo ima MC faktor?

Na gradu bo pestro v soboto, 5.12., ko bo na sporedu klavirski koncert Mitre Kotte, za tiste želje smeha in zabave, pa bo istega dne v Mladinskem centru praznična stand up predstava Tadeja Toša.Pestro dogajanje na gradu tudi letos obetajo praznične tržnice. Prva, tako imenovana »Tržnica z namenom«, bo v torek, 8.12., ko boste lahko med 15. in 18. uro obiskali stojnice z izdelki osnovnih in srednjih šol, ki bodo tega dne, pod pokroviteljstvom HPG Brežice, tudi okrasili novoletne smrečice. Odlična priložnost za nakup prazničnih darilc pa bosta tudi dve nedeljski Praznični tržnici z ognjenim programom(13. in 20. december).

Vsako sredo ob 17. uri vabljeni na vodeni, nočni pohod na Šentvid, kjer si bomo pot utirali s svetlobo bakel, se pogreli s toplim čajem, v kolikor nam bo vreme naklonjeno pa ni izključeno niti nočno kepanje, sankanje ob sestopu ter druge zimske vragolije.

Čaka nas tudi preverjeno odličen glasbeni program – 26.12. Mladinski center vabi na edinstven koncert s kulinaričnim doživetjem; Balašević tribute band: Neki novi klinci, 30.12. pa Gala komorni novoletni koncert klasične glasbe v brežiškem gradu.

Celoten decembrski program in več informacij o posameznem dogodku najdete na spletni strani www.bmm.si

Vir: ZPTM Brežice