primer Trenta Svet24.si

Zaslišane prve priče, Janša pravi, da gre za ...

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

848456_280-yapi Necenzurirano

Na drugem tiru se zapleta: Turki v težavah, kaj ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

šeško oblak Ekipa

Dvoboj Oblaka in Šeška se je začel ...

Pesem Evrovizije 2025 Revija Stop

Slovenija bo sodelovala na Evroviziji 2025

acun ilicali Ekipa

Prvi mož Maribora se je še četrtič poročil, ...

Novice Novo mesto

Brez elektrike in mobilnega omrežja

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
29.10.2012 09:14

Včerajšnje sneženje je povzročilo veliko nevščenosti, na nekaterih območjih pa so še vedno brez elektrike in mobilnega signala.

Kot je povedala predstavnica Elektra Ljubljana Mateja Pečnik, se na njihovem območju zaradi snegoloma in drugih težav, ki jih je povzročil sneg, še vedno pojavljajo okvare na omrežju. Največ težav imajo trenutno na območju Trebnjega, Kočevske reke in v Zasavju na področju Kuma. Na drugih območjih, ki jih pokrivajo, so brez napajanja posamezne transformatorske postaje, drugače pa pri Elektro Ljubljana ocenjujejo, da je brez električne energije na njihovem območju še približno 3500 odjemalcev. Če ne bo novih okvar, naj bi omenjene težave odpravili v naslednjih dneh in še danes vsem zagotovili vnovičen priklop.

Na območju Elektra Celje je najhuje na območju krške kotline, kjer je snežna odeja najdebelejša in je 5600 odjemalcev še vedno brez električne energije. Na območju Celja z okolico je 1750 odjemalcev brez električne energije, predvsem v Laškem in Jurkloštru. Na območju Slovenj Gradca in Velenja pa je brez električne energije 900 odjemalcev.

Na območju Dolenjske in Posavja so Simobilovi uporabniki ponekod še vedno brez signala. In sicer je že včeraj prišlo do poškodbe daljnovoda zaradi snega, ki so jo začeli takoj sanirati, vendar so morali dela zaradi teme prekiniti. S sanacijo so znova začeli danes zjutraj, vendar je njihov singal še vedno v izpadu tudi zaradi težav pri oskrbi z elektriko in prekinjenega optičnega omrežja, ki povezuja bazne postaje na območju Dolenjske in Zasavja.