Jake Abraham Svet24.si

Igralec je v 57. letu izgubil bitko z rakom

pavel prigožin Svet24.si

Kdo bo podedoval Prigožinove milijone?

agencije-fotka Necenzurirano

Kako gre pod Golobovo vlado Zavrlu, Pusarju & co.?...

vladimir prebilic-pl Reporter.si

Novi obraz, ko bo odletel Golob? Bo župan ...

damir krznar maribor Ekipa24.si

Je govoril o prihodnosti?! Krznarjeve besede po ...

kmetija-2022 Njena.si

Snemanje šova Kmetija je zaključeno

ronaldo 1 Ekipa24.si

Težave v raju?! Georgina objavila fotko z ...

Novice Nm

Bog ne daj čez šerife

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.12.2012 06:18

Ne le v Ljubljani, tudi v Novem mestu ne smeš lokalnim šerifom povedati kar jim gre. Sicer lahko takoj ostaneš brez sredstev, ki jih občina deli med različna društva, klube... Še bolj sporno je, ko si objektivno kritičen do vseh sumov korupcije, klientelizma in nepotizma.

Povsem normalno je, da bodo šerifi vse sume zanikali in to počnejo precej samovšečno. Ne glede na vse sporne posle, ustoličenja, družinske povezave in podobno. Med tistimi, ki vseskozi opozarjajo na novomeško "domačo" politiko je tudi Čuvar Uroša Lubeja, ki je sestavil deklaracijo o ljudski nezaupnici, slednja je naletela na velik odmev po vsej Sloveniji. Takoj, ko se je Uroš Lubej izpostavil na petkovem protestu, se je zagnala antipropagandna mašinerija. Na spletnih forumih se je nanj vsula toča obtožb, ki pa jih vse po vrsti zanika, tudi na svojem Facebook profilu.

Proti koncu novembra je urednik spletnega medija Čuvar Uroš Lubej skupaj s peščico novinarjev v novomeškem rotovžu čakal na župana Alojzija Muhiča, piše Dnevnik. Ta naj bi se odzval na očitke o novi korupcijski aferi in klientelizmu v občini. Pa se gotovo ne bi prikazal, če bi vedel, s kakšnimi topovi bo nadenj prišel Lubej, ki je že kot urednik nekdanje regionalne revije Park brezkompromisno bdel nad vsakim korakom lokalne politične oblasti, ne glede na to, ali je bila leva ali desna.

Župana je profesor filozofije s svojimi argumentiranimi vprašanji povsem stisnil v kot in ga pustil brez besed. Afera s pogodbo je skoraj sovpadla s prvo mariborsko vstajo, skupaj z njo pa navdihnila Čuvarja za idejo o ljudski nezaupnici, ki je z bliskovito naglico dobila široko podporo ljudstva in postala predmet razprav tudi med najuglednejšimi strokovnjaki v državi. Je ena od osmih skupnih zahtev nekaterih skupin protestnikov, ki jih je Lubej predstavil v petek na protestu v Ljubljani. Do prve vseslovenske vstaje 21. decembra naj bi se skupine organizirale, povezale in oblikovale dokončne zahteve in cilje.

Več tudi na povezavi cuvar.si/