jure ličen, morje 1 Svet24.si

Nova oseba v Juretovem življenju

simbolična, vinograd, trta, grozdje Svet24.si

Nepridipravi iz vinogradov odnesli več ton ...

POL20150401F5_00002 Necenzurirano

Težava Slovenije ni globoka država, ampak plitva...

rakičan, bolnica, pošta, čakalne-vrste Reporter.si

Škandalozno priznanje: čakalne vrste prikrito ...

bravo olimpija Ekipa24.si

Joj, kaj je počela evropska Olimpija! Bravo ...

IZA LOGAR na belem 12 Njena.si

Nekdanja tekmovalka MasterChefa prvič postala ...

damir krznar maribor dw Ekipa24.si

Brez ovinkarjenja: Krznar razkril, kaj si misli o ...

Novice Ljubljana

Bo Jože Jazbec izključen iz DeSUS-a?

Piše: Radio Krka, STA

Čas objave:
29.10.2012 11:15

Izvršni odbor DeSUS razpravlja o aktualnih političnih zadevah, vendar je v središču razprava o padajoči podpori stranki. V dolenjskem pokrajinskem odboru odgovornost za to pripisujejo Karlu Erjavcu, zato želijo njegovo zamenjavo. V vrhu stranke pa je slišati razmišljanja o tem, da bi predsednika omenjenega odbora Jožeta Jazbeca izključili iz DeSUS.

Izvršni odbor DeSUS razpravlja o pokojninski reformi in v povezavi s tem verjetno o usklajevanju pokojnin v prihodnje, o zakonu o državnem holdingu ter o skorajšnji konvenciji stranke.

Jazbec je namreč že večkrat predlagal zamenjavo Erjavca. Minister za zdravje iz vrst DeSUS Tomaž Gantar pa zato podobno kot predsednik stranke meni, da bi bil že prej čas, da bi razmišljali celo o izključitvi Jazbeca iz stranke. Po njegovem mnenju se namreč "odkrito dela proti stranki".

Gantar je namreč zadovoljen z Erjavčevim predsednikovanjem stranki. Po njegovem mnenju pa se "nekdo močno trudi, da bi DeSUS oslabil v tej vladi. In to je rezultat vsega tega".

Člani izvršnega odbora imajo danes na mizi tudi pokojninsko reformo in verjetno vprašanje usklajevanja pokojnin v prihodnjih dveh letih. Predlog proračunov za prihodnji dve leti namreč predvideva zamrznitev pokojnin, medtem ko je Erjavec minuli teden dejal, da je dobil od koalicije zagotovilo, da pokojnine ne bodo zamrznjene.


Tudi Gantar meni, da je to vprašanje še odprto, vendar ocenjuje, da mora DeSUS vztrajati. "Če ima predsednik zagotovilo, verjamem, da ga je tudi v resnici dobil," je še dejal minister.

V pokrajinskem odboru DeSUS za Dolenjsko, Belo krajino in Posavje so zaskrbljeni nad usodo stranke zaradi padajoče podpore ter dejstva, da njenega predsednika dolgo ni več na listi priljubljenosti. Na njegovem mestu bi radi videli sedanjega generalnega sekretarja Ljuba Jasniča. Jasnič pa je danes dejal, da zaenkrat zanika, da bi ga zanimalo mesto predsednika stranke.

Erjavec je sicer minuli teden v odzivu na pozive pokrajinskega odbora ocenil, da gre za glasne posameznike, ki ne razumejo položaja, v katerem se je znašla država.