pes-luna-drevo-zajem-slike Svet24.si

Video: Pogrešanega psa našli na nenavadnem mestu

alkohol Svet24.si

Indijec z 2,9 promila alkohola v krvi razgrajal v ...

1697198536-dsc03553-1697198509897 Necenzurirano

Logarjeva igra ali kdo nas vleče za nos #kolumna

robert golob vlada Reporter.si

Načrt za rušenje Goloba: kaj zoper predsednika ...

Luka Dončić pf Ekipa24.si

Luka oživel nov trend in dobil nor vzdevek! Ne ...

žan, obiski Njena.si

Na Kmetijo prišla Žanova simpatija

doncic 23 pm Ekipa24.si

Pravica skazica!! Luka Dončić naknadno le ...

Novice Novo mesto

Bendi naše mladosti za dober namen

Piše: RK

Čas objave:
22.05.2023 08:11

Dobrodelni koncert o katerem se v Šentjerneju govori že kar nekaj časa bo končno kmalu izveden. Dogodek bo ta petek, 26. maja od 16h dalje in bo imel dobrodelno noto.

Glasbene skupine iz občine Šentjernej, ki so delovale še pred osamosvojitvijo Slovenije, so se odločile za izvedbo dobrodelnega koncerta. Dogodek bo potekal ta petek, 26. maja na sejmiščnem prostoru občine Šentjernej. Sredstva, zbrana na letošnjem koncertu, bodo v polovici namenjena družinam v socialni stiski. Druga polovica pa bo namenjena prostovoljnemu gasilskemu društvu Orehovica.

Kot je pojasnil Božo Kostadinovski iz društva Srčni lev, ki je poleg predstavnika glasbenih skupin Simona Štembergerja in Mitje Novaka Hudoklina iz centra Ma ri am eden o organizatorjev dogodka, je v času, v katerem živimo, največja potreba po enotnosti in pomoč sočloveku v stiski. »V naši občini imamo kar nekaj družin, ki so socialno ogroženi in potrebujejo našo pomoč za lažje in boljše življenje. Po dogovoru z vsemi člani 14-ih nastopajočih skupin smo se odločili pristopiti na pomoč in jim pomagati tudi tako, da skupaj privabimo čim več ljudi. Polovica zaslužka prodanih vstopnic bomo s pomočjo Občine Šentjernej in humanitarnega društva Srčni lev namenili v prave roke in družinam pomagali na poti v lepše življenje,« so še zapisali organizatorji.
Druga polovica denarnih sredstev bo namenjena prostovoljnemu gasilskemu društvu Orehovica, ki se na vse možne načine trudi z zbiranjem denarnih sredstev za nakup novega gasilskega vozila za pomoč prebivalcem Šentjerneja in okolice. V lanskih požarih smo bili priča pomembnosti aktivnosti gasilcev in njihove pomoči, ko je nujno življenjsko potrebno. Ob povratku s pogašenega Krasa se je izkazalo, da je poškodovano gasilsko vozilo. S popravili se podaljšuje rok delovanja vozila, vendar se stroški vzdrževanja kopičijo in denarna sredstva odtekajo. Nakup novega gasilskega vozila s pripadajočo opremo je v planu leta 2025/2026, vendar je potrebna velika vsota denarja.

Nastopajoči so: Bratranci, lzgubljena generacija, Stari objem, Objem, Mladi val, Decibeli, Blisk, Skupina Lord, Skupina Albatros, Cherie bend, Drankersi, Juhej band, Qua band in Gen.

Nastopajoče skupine se bodo za dobrodelni namen na oder vrnile po več kot 40 letih. Vsem nam znane skupine, katere so prejemale veliko priznanj na slovenski glasbeni sceni so se enotno odločile odreči honorarju in ga podariti v dobrodelne namene in pomoči ljudem v stiski in gasilskemu društvu.

Denarna sredstva lahko poleg obiska prireditve nakažemo vsi, in sicer na račun Humanitarnega društva srčni lev - TRR: S156 6100 0001 3844 672. Namen: Dobrodelni-Šentjernej, Koda : CHAR.