alenka-pinterič Svet24.si

Alenka Pinterič: Taylor Swift proti meni itak ne ...

jesen-koledarska-foto Svet24.si

Čudovit začetek koledarske jeseni

donald trump Necenzurirano

Trumpovi psi na žaru in hrčki na buzari. ...

Borut Mersak-f-Boris Jaušovec vecer Reporter.si

Molk Slovenca iz Bratislave iz Spiritove zgodbe o ...

kek dinamo Ekipa

Dinamo išče rešitelja, med resnimi kandidati ...

Irena-Kohont Njena.si

Poslovila se je pevka, znana po pesmi 'Bil je tako...

roglic Ekipa

Roglič popoldne v boj za svoje drugo odličje, ...

Novice Bizeljsko

Baročni kulturni dan na OŠ Bizeljsko

Piše: Radio Krka

Čas objave:
31.01.2013 22:04

Osnovna šola Bizeljsko je bila ponovno zavita v baročni čas. Učenci predmetne stopnje so na kulturnem dnevu spoznavali to obdobje, in sicer so ustvarjali v sedmih delavnicah.

Vodili so jih domači učitelji, v pomoč pa so imeli v gosteh še Hedviko Lopatič iz OŠ Brežice, ki je Valeriji Bregar pomagala pri poučevanju baročnih plesov, Vesna Zakonjšek iz Kozjanskega parka je bila mentorica v arhitekturni delavnici, kjer so spoznavali tudi gledališče in izdelali makete gledališča Globe.

Baročno glasbo so pod vodstvom Vilka Ureka preigravali v glasbeni delavnici, v medijski so pod mentorstvom Tanje Plevnik zabeležili dogajanje na kulturnem dnevu in ga predstavili na zaključni predstavitvi, v zgodovinski so pod mentorstvom Martine Polanec Zadravec odkrivali zgodovinsko ozadje baroka, v angleški pa pod mentorstvom Katje Mihelin in Sabine Bunšek spoznavali Shakespearovega Beneškega trgovca in v gledališki zaigrali sodobnega Romea in Julijo pod mentorstvom Barbare Zorko, ki je bila tudi koordinatorica projekta. 

Na omenjeni zaključni predstavitvi so se predstavile vse skupine, ravnateljica Metka Kržan pa je povedala, da v projektu Simos 3 sodelujejo v konzorciju desetih slovenskih šol, iz občine Brežice sodeluje še OŠ Brežice, ki je hkrati vodja konzorcija. Tudi letošnje pustovanje bodo povezali z barokom in baročnimi plesi, pustne maske bodo primerne temu obdobju.

Projekt se bo zaključil v tem leti s skupno predstavitvijo projektov sodelujočih šol, v spletni aplikaciji Simos 3 se bo OŠ Bizeljsko predstavila v treh zaklopih, rezultati učencev in učiteljev v projektu so vidni na spletnem naslovu www. knjiznica.net pod zavihkom Simos3. .

Na šoli pa razmišljajo tudi o predstavitvi projekta na bližnjem gradu Bizeljsko ob zaključku šolskega leta, kamor bi povabili tudi starše, v barok pa so pred dnevi odeli tudi že 22. glasbeni festival.

OŠ Bizeljsko - Ravnateljica Metka Kržan