jure ličen, morje 1 Svet24.si

Nova oseba v Juretovem življenju

simbolična, vinograd, trta, grozdje Svet24.si

Nepridipravi iz vinogradov odnesli več ton ...

luka koper, mesec Necenzurirano

Stanovanja za milijon evrov? Minister Mesec, ...

rakičan, bolnica, pošta, čakalne-vrste Reporter.si

Škandalozno priznanje: čakalne vrste prikrito ...

doncic Ekipa24.si

Kje je Luka? Slovenski zvezdnik že v svojem ...

Foto 3 Odkrito.si

Ines Erbus - lepotica, ki se pocrklja na tak ...

damir krznar maribor dw Ekipa24.si

Brez ovinkarjenja: Krznar razkril, kaj si misli o ...

Novice Ljubljana

Bančne poslovalnice s krajšim delovnim časom, zavarovalnice zaprte

Piše: STA

Čas objave:
17.03.2020 07:15

Večina poslovalnic bank in hranilnic s torkom prehaja na krajši delovni čas. Svoje kontaktne centre pa so danes zaprle zavarovalnice, ki odslej najbolj pogoste storitve nudijo le še prek telefona ali spletnih kanalov.

Ker se bodo v nadaljevanju predvidoma še zapirali trgovski centri in s tem tudi bančne poslovalnice v njih, bodo banke in hranilnice, ne glede na morebitno postopno smiselno zapiranje svojih poslovalnic, poskrbele za regionalno pokritost delujočih poslovnih enot, so zagotovili v Združenju bank Slovenije.

Banke in hranilnice bodo v prihodnje poslovale v dopoldanskem delovnem času, in sicer bo večina odprtih med 8.30 in 13. uro, oziroma tako kot bodo objavile posamične banke ali hranilnice.

Poslovalnice NLB bodo od torka začasno vsak delovnik odprte od 8.30 do 13. ure. Izjemi sta poslovalnica v zgradbi UKC Ljubljana, ki je do nadaljnjega zaprta, in poslovalnica E.Leclerc, ki bo odprta od 9. do 13. ure, so danes sporočili iz NLB.

Enak delovni čas po novem velja tudi za poslovalnice Nove KBM, izjema sta poslovalnici Europark in Rogoznica, ki bosta odprti od ponedeljka do petka med 10. uro in 14.30. Vsa specializirana bančna okenca na poštah pa so do nadaljnjega zaprta, so sporočili iz Nove KBM.

Poslovalnice Gorenjske banke bodo odprte od ponedeljka do petka med 8. in 12. uro. Določene poslovalnice bo banka začasno zaprla, so napovedali. Ob tem so dodali, da so na najbolj obiskanih bankomatih komitentom omogočili brezplačno plačevanje položnic.

Glede na trenutne razmere je poslovanje v največji možni meri preusmerjeno na spletno in mobilno poslovanje, ki je strankam na voljo nespremenjeno, so še zapisali v združenju. Kot so dodali, lahko večino nujnih bančnih storitev stranke opravljajo brez obiska poslovalnice. "Zaradi omejevanja prenosa okužb s koronavirusom velja omejiti tudi rokovanje z gotovino, saj je znano, da je denar zaradi kroženja lahko tvegan prenašalec okužb," so še dodali.

V kolikor se obisku banke in hranilnice ni mogoče izogniti, pa v združenju svetujejo, da je za tiste, ki sodijo v rizično skupino in imajo pooblaščeno osebo na računu, smiselno, da prihod v banko opravi pooblaščenec. V banko ali hranilnico naj komitenti vstopajo posamično in poskrbijo za ohranjanje priporočene razdalje. Izpostavili so tudi pomen doslednega izvajanja higienskih in varstvenih navodil.

Medtem so svoje poslovalnice včeraj zaprle zavarovalnice in prešle na izvajanje storitev za stranke izključno z uporabo elektronskih in telekomunikacijskih poti. Med njimi so v Zavarovalnici Triglavu, zavarovalnici Generali in Zavarovalnici Sava navedli sklepanje ali obnovo zavarovanj in obravnavo škod na daljavo.