Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Sevnica

AVDIO&FOTO: V Sevnici nadaljevanje projekta mestnega stadiona

Piše: STA

Čas objave:
28.01.2020 13:02

Projekt sevniškega stadiona, za katerega so pripravljalna dela stekla predlani, gradnjo pa je nato zavrla neugodna pobočna geološka podlaga, bodo letos nadaljevali. Zaradi nepredvidenega odziva terena so na izvedeno stabilizacijo izvedli še poseg z globokimi drenažami, občina pa letos pričakuje ustrezno tehnično rešitev.

Sevniški župan Srečko Ocvirk je povedal, da za del območja, kjer je prišlo do zdrsa brežine, geologi pripravljajo sanacijsko tehnično rešitev. Ta bo letos nared, občina pa bo nadaljevala projektiranje in hkrati pripravo na morebitne razpise za sofinanciranje tega projekta.

Dela za stabilizacijo terena.jpg
Dela za stabilizacijo terena
Foto: Občina Sevnica

Ker Sevničani tako obsežne naložbe ne bodo zmogli sami in bodo morali počakati na objavo evropskih ali državnih razpisov za denarno podporo večjim športno-infrastrukturnim projektom, se bo ta nekoliko zavlekla. Njeno končanje tako pričakujejo v prihodnjih letih, je dodal župan.

Ocvirk je pojasnil, da tudi če ne bi prišlo do omenjenega zdrsa, gradnje zaradi potrebne stabilizacije zemljišča in nezadostnih denarnih virov letos ne bi mogli nadaljevati. Pristavil je, da naj bi omenjena tehnična rešitev predvidela s piloti utrjeno steno, ki naj bi severni del stadiona zavarovala pred morebitnim novim zdrsom pobočne zemljine.

Ker bi morali omenjeno pilotno steno zgraditi tudi v primeru gradnje brez omenjenega zdrsa, za zdaj še ne morejo oceniti, ali bo ta poseg podražil to sicer približno milijonsko naložbo. Vsekakor pa občina pospešeno išče rešitve, s katerimi bi zagotovila nemoten potek nadaljnje gradnje tega športnega objekta v prihodnjih letih, je še zagotovil Ocvirk.

Sevnica foto Občina Sevnica.jpg
Sevnica
Foto: Občina Sevnica

Za sevniški stadion in širši kompleks športnega parka, ki ga nameravajo zgraditi ob športnem domu za Naseljem heroja Maroka, je sevniška občina zadnja leta odkupila vsa potrebna zemljišča. Za ta je izven omenjene naložbe odštela nekaj več kot pol milijona evrov.

Za prvotna trimesečna terenska pripravljalna dela so na sevniški občini namenili približno 370.000 evrov lastnega denarja. Sevniška občina namerava za celoten projekt sama zagotoviti približno polovico potrebnega denarja.

Projekt novega stadiona in sevniškega športnega parka bo sicer povezal vse tamkajšnje zdajšnje in novozgrajene športne objekte. Na stadionu načrtujejo tudi 400-metrsko atletsko stezo in veliko nogometno igrišče.

Sevniški župan Srečko Ocvirk o nadaljevanju projekta mestnega stadiona

st