simbolična, buča, buče, polje, njiva, kmetijstvo Svet24.si

Kmetijski inštitut: Za lansko slabo letino buč ...

1712137942-172a6830-1712137928011 Svet24.si

Janša si je s tviti in izpadi v preteklosti zaprl...

780143_072-pop Necenzurirano

Kakšen bi bil Pop TV pod Janšo? Poglejte v ...

vila petek malecnik Reporter.si

Nekdanji Janšev čudežni deček za 749.000 evrov...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

matej-zemljič Njena.si

Skrito v raju: Kakšen je Matej Zemljič za ...

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

Novice Mirna

AVDIO&FOTO: Podpisali pogodbi za gradnjo cestne infrastrukture v letu 2020

Piše: Lapego

Čas objave:
22.05.2020 12:11

V Občini Mokronog-Trebelno v letošnjem proračunu za gradnjo cestne infrastrukture namenjajo v prvi fazi skoraj 173 tisoč evrov. Gradbena dela bo izvedlo na prvem javnem razpisu izbrano podjetje Komunalne gradnje iz Grosuplja, asfalterska pa KOP Brežice. Pogodbe je z direktorjema obeh podjetij župan Anton Maver podpisal danes.

podpis-pogodbe-za-gradnjo-cest, mokronog-trebelno
Podpis pogodbe za gradnjo cest
Foto: Domen Laznik

Občina Mokronog-Trebelno želi izboljšati tehnične karakteristike ceste, prometno varnost, prevoznost, povezanost med kraji ter komunalno urejenost občine z izboljšavami na lokalni cestni infrastrukturi. V letošnjem letu bo uredila osem odsekov lokalnih cest in javnih poti v višini skoraj 173 tisoč evrov, pri čemer bo del sofinancirala tudi država iz naslova 21. člena Zakona o financiranju občin.

podpis-pogodbe-za-gradnjo-cest, mokronog-trebelno
Podpis pogodbe za gradnjo cest
Foto: Domen Laznik

„Zadovoljen sem, ker so cene gradbenih in asfalterskih del trenutno na trgu nižje, kot smo pričakovali, zato upam, da bomo lahko uredili še nekatere dodatne odseke občinskih cest, ki jih sicer nismo načrtovali za letos in jih pogodbi danes še ne vključujeta. Tudi urejanja teh odsekov se bomo lotili sistematično, glede na potrebe. Tako bomo vzpostavili pogoje za večjo varnost vseh udeležencev v prometu še na nekaterih drugih odsekih cest v naši občini,“ pojasnjuje župan Občine Mokronog-Trebelno Anton Maver. 

podpis-pogodbe-za-gradnjo-cest, mokronog-trebelno
Župan Anton Maver
Foto: Domen Laznik

Na podlagi danes podpisanih pogodb bodo dela potekala na skupaj skoraj treh kilometrih cest, in sicer na odsekih lokalnih cest Puščava–Hrastovica, Ornuška vas–Češnjice pri Trebelnem ter Dolenje Laknice, na odsekih javnih poti v Hrastovici in Pugledu, uredili bodo tudi dostopno cesto ob teniškem igrišču v Mokronogu, povezovalno cesto pri Strelovem turnu, asfaltirali javno površino na Veliki Strmici in del javne poti v Bitovski gori (pomemben delež financiranja asfalterskih del v Bitovski gori bodo imeli tudi občani, zato bo občina v drugi fazi uredila cesto v celoti). Podjetje Komunalne gradnje (pogodbo je po pooblastilu podpisal direktor Aleš Zaviršek) bo izvedlo vsa gradbena dela, podjetje KOP Brežice (pogodbo je podpisal direktor Dejan Bibič) pa naj bi asfalterska dela zaključilo do 15. septembra letos.

Anton Maver o podpisu pogodbe in novih odsekih