požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Del ekipe iz zakulisja kar preveč ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Novice Šentrupert

AVDIO&FOTO: Priznanje Jožetu Bučarju, listina Čebelarskemu društvu Šentrupert

Piše: LAPEGO/P.K.L.

Čas objave:
04.06.2019 14:13

V Šentrupertu so na včerajšnji osrednji prireditvi v počastitev občinskega praznika podelili letošnja priznanja – listino je prejelo Čebelarsko društvo Šentrupert, priznanje pa Jože Bučar.

StR - praznik obcine, podelitev priznanj 03062019, foto Lapego (2).JPG
Praznik Občine Šentrupert
Foto: Lapego

Jože Bučar je prejel Priznanje Občine Šentrupert za dolgoletno razvijanje ljubezni do pohodništva pri vseh generacijah, spodbujanje aktivnega preživljanja prostega časa in odgovornega odnosa do narave. »Pomeni zahvalo ljudi, s katerimi delam prostovoljno. Ni enostavno. Je veliko odrekanja, veliko odgovornosti in tudi veliko veselja pri vsakem izletu, ki ga narediš, ko vidiš 50 ljudi, kako so srečni, zadovoljni, ker so videli nekaj novega. Upam, da bomo lahko šli še naprej. Vsaj za en čas še,« je po prejetju priznanja povedal Jože Bučar. 

StR - praznik obcine, podelitev priznanj 03062019, Joze Bucar med zahvalo, foto Lapego (12).JPG
Praznik Občine Šentrupert - podelitev priznanj
Foto: Lapego


Listino Občine Šentrupert za leto 2019 je prejelo Čebelarsko društvo Šentrupert ob 100-letnici delovanja društva za ohranjanje čebelarske tradicije v kraju ter za medgeneracijski prenos znanja in skrbi za čisto okolje. »Nam kot društvu priznanje pomeni priznanje v javnem smislu oziroma da nas lokalna skupnost vidi kot soustvarjalce dogajanja v kraju, da imamo neko širšo vlogo v družbi. Meni osebno pa čast v tem, da kot trenutni predstavnik društva prevzamem to priznanje,« je po prejetju listine povedal Gregor Tratar, predsednik Čebelarskega društva Šentrupert. 

StR - praznik obcine, podelitev priznanj 03062019, Gregor Tratar, foto Lapego (9).JPG
Gregor Tratar
Foto: Lapego

Župan Občine Šentrupert Andrej Martin Kostelec je bil v vlogi gostitelja prvič: »Biti v taki vlogi je po eni strani prijetno, po drugi strani pa pomeni veliko odgovornost, da združiš ljudi in podeliš priznanja tistim, ki so v tem času že imeli neke dosežke. Jaz sem se potrudil, da pokažem smernice za naprej in da lahko pričakujemo, da bomo delali v dobrobit vseh občanov in občank. Sem kar vesel, da se reči usklajujejo in da bomo lahko pokazali, da če sta volja in želja, se lahko veliko naredi.« 

StR - praznik obcine, podelitev priznanj 03062019, Andrej MartinKostelec, foto Lapego (5).JPG
Župan Šentruperta Andrej Martin Kostelec
Foto: Lapego

Slavnostni govornik je bil letos Peter Brcar, ki je med drugim poudaril, da le složni Šentruperčani lahko skupaj naredijo nekaj dobrega in lepega za vse. Prireditev je povezovala Petra Krnc Laznik, s pesmijo ji je dal pečat Kvartet Strmole, za pogostitev po njej pa so poskrbele članice Društva podeželskih žena in deklet Šentrupertske Šmarnice.

StR - praznik obcine, podelitev priznanj 03062019, foto Lapego (14).JPG
Praznik Občine Šentrupert - pogostitev ob prazniku
Foto: Lapego

V Šentrupertu, kjer občinski praznik sicer praznujejo 2. junija v spomin na dokončanje gradnje cerkve sv. Ruperta, sledijo v tem tednu še prireditev ob 40-letnici vrtca Čebelica (v četrtek ob 17. uri), predstavitev zgoščenke Vaških pevcev (v petek ob 19. uri v Deželi kozolcev), praznovanje 100-letnice Čebelarskega društva Šentrupert (v soboto ob 16. uri v Deželi kozolcev) in Šentruperski večer na trgu z ansamblom Šantej (v soboto ob 19. uri), v nedeljo popoldne pa bo dan odprtih vrat Barbove graščine na Veseli Gori, v Nebesih pa koncert Ženskega pevskega zbora Šentrupert (ob 17. uri).

StR - praznik obcine, podelitev priznanj 03062019, foto Lapego (7).JPG
Praznik Občine Šentrupert
Foto: Lapego

Andrej Martin Kostelec o prazniku občine 2019


Jože Bučar o priznanju 2019


Gregor Tratar o Listini CD Šentrupert