sečnja-dreves, akcija, levica Svet24.si

Foto: V Ljubljani bosta padla mogočna drevoreda, ...

lokalne volitve 2022 Svet24.si

Poslanci v en glas stopili v bran "večnim" ...

20200310-00994436 Necenzurirano

Nekdanja desna roka Bešiča Loredana dela za ...

rtvs Reporter.si

Javna hiša pred moralnim bankrotom: RTV Slovenija...

nemcija Ekipa24.si

Odjeknilo je! Nemci izbrali novega selektorja, na ...

Hajdi Korošec Jazbinšek Njena.si

Umrla ljuba mati Hajdi Korošec

josip ilicic maribor dw Ekipa24.si

Vroče iz Ljudskega vrta! Krznar prvič ...

Novice Črnomelj

AVDIO: Nedovoljenih prehodov meje imajo dovolj

Piše: STA

Čas objave:
09.05.2019 20:03

Predstavniki civilnih iniciativ Bela krajina, Ilirska Bistrica in Škofije so v Črnomlju vlado pozvali k doslednemu varovanju schengenske meje. S tem so se odzvali na sredin dogodek, ko so štirje tujci, ki so v državo prišli nezakonito, ugrabili 79-letnega Belokranjca. Nedovoljenih prehodov meje imajo dovolj, so dodali.

Predstavnica Civilne iniciative Bela krajina Maja Kocjan je na novinarski konferenci dejala, da nasprotujejo tako ilegalnim prehodom migrantov kot tudi kakršnimkoli migrantskim centrom ob meji.

Hkrati je za soboto ob 17. uri v Črnomlju pred stavbo občinske uprave napovedala skupni protest civilnih iniciativ, na katerem bodo vnovič sporočili svoje zahteve.

Predstavnik Civilne iniciative Ilirska Bistrica Borut Rojc pa je opozoril na smeti, ki jih skupine prebežnikov puščajo za sabo, hkrati pa se krepi strah občanov pred prebežniki. Predsednika vlade Marjana Šarca je tudi pozval, naj skliče svet za nacionalno varnost, ta pa naj ukrene vse, da se na mejo pošlje vojska in da naj vojaki dobijo policijska pooblastila.

Predstavnica Civilne iniciative Škofije Sabina Homjak pa je pristavila, da število nedovoljenih prehodov narašča tudi na Obali in da o težavah z migranti poročajo tudi z italijanske strani. Povzela je, da na Obali nasprotujejo migrantskim centrom in da potrebujejo varnost.

Policisti so sicer v zvezi z ugrabitvijo 79-letnega Belokranjca pridržali državljana Maroka in dva državljana Alžirije, so pojasnili na včerajšnji novinarski konferenci v Ljubljani. Ob tem so zagotovili, da Slovenija kljub omenjenemu dogodku ostaja varna država, policija pa bo storila vse, da bo tako tudi ostalo.

Maja Kocjan o zahtevah za varovanje meje

STA