Christine Lagarde Svet24.si

ECB v novo znižanje evrske obrestne mere

profimedia-0921615611 Svet24.si

(Foto) Znana "plus size" manekenka naprej ...

medilab2 Necenzurirano

Prihaja največji prevzem v zdravstvu: ga bo ...

1728564962-172a8235-1728564822278 Reporter.si

Je Pavel Rupar v Bruslju res nadlegoval ...

matjaz kek Ekipa

Matjaž Kek iskreno in brez zadržkov o Boštjanu ...

Dokumentarni film Gram srca spremlja življenja odvisnikov na ulicah Ljubljane in razkriva posledic Revija Stop

Brutalna iskrenost, ki nam odpira oči ...

benjamin sesko transparent Ekipa

Šeško, ti si kralj: Res lepo, morate videti, kje...

Novice Novo mesto

Adria Mobil prejela laskavo priznanje za oblikovno zasnovo serije Twin

Piše: Adria Mobil

Čas objave:
17.10.2024 08:21

Adrijini vani Twin že dolgo sodijo med najbolj zaželene predelane vane za kampiranje, ki so v preteklosti že navduševali z inovativnimi rešitvami - Adria Mobil je denimo kot prva predstavila tovrstna vozila s strešnim panoramskim oknom, kupce pa je navduševala tudi z ostalimi inovativnimi rešitvami, kot je kopalnica z vrtljivo steno (Duplex). Tudi nova linija vanov, ki je bila kot oblikovalski koncept prvič prikazana leta 2023 in je svetovno premiero doživela letos avgusta na sejmu Caravan Salon Düsseldorf, je bila tako med kupci kot strokovno javnostjo zelo dobro sprejeta.

To dejstvo potrjuje tudi nagrada German Design Award 2025, ki jo je na največjem in
najpomembnejšem evropskem trgu počitniških vozil, Nemčiji, prejela prenovljena serija vanov Twin in sicer v kategoriji Odlična zasnova izdelka / Osebna vozila (Excellent Product
Design – Passenger Vehicles). Spomnimo - German Design Award je ena najbolj priznanih in
prestižnih nagrad za oblikovanje po vsem svetu in uživa velik ugled tako med oblikovalci kot tudi med širšo javnostjo.

Ob tem posebej razveseljuje dejstvo, da smo nagrado prejeli v izredno dinamičnem in konkurenčnem segmentu vanov, kjer se z inovativnimi in kakovostnimi izdelki postavljamo ob bok najboljšim proizvajalcem v panogi.

»Z novo generacijo smo povsem prenovili modele Twin Supreme, Twin Sports in Twin, kar se odraža v inovativni zasnovi notranjosti, novih materialih in novih rešitvah, kar pomeni novo poglavje v zgodbi serije Twin. Prednosti Adrijinih vanov temeljijo na premišljeni oblikovni zasnovi in pristopu, inovacijah, celovitosti našega portfelja vozil ter odzivanju na potrebe potrošnikov, pri čemer se vedno trudimo ostati korak pred konkurenco,« je o novi generaciji serije Twin povedal Denis Car, direktor službe  produktnega vodenja v Adrii Mobil.

Inovativno oblikovno zasnovo dopolnjujejo trajnostni in reciklabilni materiali

V seriji Twin najdete tudi novo metodo konstrukcije omar, ki se izdelujejo iz ekspandiranega
polipropilena (EPP), zelo vzdržljivega materiala, ki ga je mogoče ponovno uporabiti in reciklirati. Material omogoča široke možnosti oblikovanja, prinaša pa mehansko trdnost, visoko odpornost, dobro absorpcijo energije ter visoko toplotno in zvočno izolacijo pri majhni teži. Ti materiali so uporabljeni v novem bivalnem kotičku in omogočajo dodatno prostornino za izboljšano shranjevanje. Poleg tega je držalo za lončke, ki je integrirano v mizo, izdelano iz recikliranega materiala iz  proizvodnega procesa Adrie Mobil, kar predstavlja še en korak v smeri trajnostne zasnove vozil za prosti čas.