voda, analiza, vzorec Svet24.si

Kalna voda iz avstrijskega rezervoarja, pogin rib ...

Alya Svet24.si

Alya iskreno: "Ni mi bilo lahko!"

1690281543-fghtrjjk-143-1690281423896 Necenzurirano

Zakaj Beović govori o plačah zdravnikov, če so ...

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Ruska mreža prvega soproga: zakaj predsednica ...

doncic dallas pm Ekipa24.si

V srce! Dončić igral s športnimi čevlji, ...

Knjiga, ki bo še dodatno razburkala javnost, je na police prišla 28. 11 Odkrito.si

Kraljeva družina v krču!

slovenija Ekipa24.si

Vse je znano! S kom, kje, kdaj in zdaj tudi ob ...

Novice

FOTO: Za nakup taborniškega šotora zbrali skoraj štiri tisočake

Piše: R.K.

Čas objave:
20.09.2021 13:19

Na dolenjskih gričih je v soboto odmevala pesem vinogradnikov, pri mirnskem ribniku, na začetku trim steze Mirna-Gorenja vas pa smeh in dobra volja tekačev in pohodnikov, dobrih ljudi, ki so se udeležili 9. dobrodelnega teka po Trimmigo.

Mirnski prostovoljci, združeni pod okriljem Društva za šport, kulturo in Partizan Mirna, so že deveto leto zapored pripravili dobrodelno prireditev, tudi letos prilagojeno novim okoliščinam. »Organizatorji smo zelo zadovoljni, da smo izpeljali prireditev, saj smo imeli kar nekaj težav s slabo napovedjo vremena in pogojem PCT. Ob tej priložnosti bi se zahvalil vsem sponzorjem in udeležencem. Najbolj nas veseli, da smo zbrali dovolj sredstev za nakup novega šotora, ki ga bo imelo v lasti društvo tabornikov,« je povedal vodja organizacijskega odbora prireditve Igor Kašič.

Zbrani denar (z donacijami do sobotnega dogodka in s prostovoljnimi prispevki v soboto so zbrali skoraj štiri tisoč evrov) bodo mirnski taborniki namenili za nakup novega šotora. Najstarejši del taborniškega šotora namreč uporabljajo že več kot tri desetletja, pred petimi leti jim je neurje uničilo del šotora, ki so ga obnovili s pomočjo občine in mirnske civilne zaščite, s pomočjo letošnje dobrodelne prireditve pa bodo kupili novega. Načelnik Društva tabornikov rod mirne reke Andrej Tratar: »Mi ga bomo skladiščili. Občina nam – tukaj se zahvaljujem tudi občini – zagotavlja suhe prostore, da ga lahko primerno skladiščimo. Ta šotor je pomemben za nas tabornike, ki organiziramo taborjenja in druge akcije, poleg tega pa za potrebe civilne zaščite in društvom, ki delujejo na Mirni, da si ga lahko pri nas sposodijo.« Dogodek omogoča Občina Mirna. Kot vsa leta se ga je v soboto udeležil tudi župan Dušan Skerbiš: »Hvala lepa vsem tistim, ki so omogočili, da se je ta tek v teh razmerah sploh dogodil in da bo tudi prihodnje leto, da bomo gradili naš tek za prihodnost, za dobrodelnost, za lokalno skupnost, za rekreacijo in za vse tiste, ki potrebujejo pomoč.«

Že tretje leto zapored je mirnska dobrodelna prireditev del tekaškega pokala Teki Dolenjske. V soboto je bil najhitrejši Miha Povšič (AK Sevnica) s časom 20:00, s čimer je za 27 sekund popravil svoj prejšnji rekord, pred Gregorjem Bučarjem in Majem Repovžem, med ženskami pa je zmagala Anja Fink (23:27) pred Sabino Kovačič in Marto Berkopec.

Dusan Skerbis o 9. Dobrodelnem Trimmigo


Igor Kasic o 9. dobrodelnem Trimmigu


Andrej Tratar o 9. Dobrodelnem Trimmigu