slika Svet24.si

V Pomurju izsledili eno najbolj iskanih slovenskih...

solsticij Svet24.si

Ognjeni zublji in zeli ter magične moči kresnih ...

struge, luče, poplave Necenzurirano

Sanacija poplav je zlata jama za izbrance: dobili ...

asta vrecko rtv protest bobo Reporter.si

Takšnega kaosa, kot je danes na RTV Slovenija, ni...

televizija navijac Ekipa24.si

Jezni slovenski navijač se je po prejetem zadetku...

Benjamin Šeško Njena.si

To je lepo dekle Benjamina Šeška

Celje Ekipa24.si

Razkrivamo: Naslednja okrepitev Celjanov je tukaj!...

Novice Novo mesto

5000 ljudi in najboljši 30. rojstni dan radia Krka

Piše: RK

Čas objave:
30.05.2024 09:47

V petek 24. maja je kar 5000 glava množica uživala na Roštiljadi, ki se je letos sploh prvič odvijala na Dolenjskem. Mi smo praznovali 30. rojstni dan, vsi pa si želijo, da bi se vse to čim prej ponovilo.

Dogajanje smo povezovali voditelji radia Krka, Petra Majdič, Jure Zupančič in Tony Carter, medtem ko sta Tjaša Jerman in Arnej Ivkovič večino časa preživela med obiskovalci in jih animirala z nagradnimi igrami pokroviteljev. Anja Urek in Vanja Movrin pa sta pod našim paviljonom obiskovalce nagrajevali z našimi majčkami. Ob polnoči smo na odru upihnili svečko in zarezali v našo rojstnodnevno torto ter zapeli z obiskovalci.

roštiljada-pr-dolenjcu-2024
Roštiljada pr Dolenjcu 2024
RK

FOTO:EPIC AGENCIJA, Miki Pavlin

Tradicionalna Roštiljada se je tako tokrat preselila na Dolenjsko, na novo koncertno prizorišče ob znanem Hotelu Dolenj'c, tik ob avtocesti. Dogajanje se je začelo že ob 15. uri na terasi hotela, kjer je za uvod poskrbel DJ. Kasneje sta zabavo nadaljevala Anita Gošte in Dean Windisch s svojo Aktualovo galamo. Do polnoči sta za nepozabno vzdušje skrbela še Nina Cestnik Pavlič in DJ Boštjan s Petkovo pumpo, ki je sicer poskrbela tudi za odlično uverturo v večerno zabavo na glavnem prizorišču. 

Prvi je sicer na oder stopil Miran Rudan in s hiti "Na nebo", "Laure ni več" ter najnovejšim "Amen" dvignil razpoloženje na vrhunec. Energija in navdušenje med množico 5000 obiskovalcev nista popuščala vse do zadnjega nastopajočega. Hrvaška skupina Mejaši je s svojimi največjimi hiti poskrbela, da so na njihove rime plesali vsi prisotni, kar je ustvarilo izjemno vzdušje. Skupina SKaTER je, kot vedno, največjo evforijo ustvarila s svojim hitom "Reševalec", ob katerem je množica pela in plesala kot eno.

Domačini, skupina Vzorck, so spet dokazali, da so trenutno ena izmed najbolj vročih mladih slovenskih zasedb, njihovi oboževalci pa so njihovo vsako pesem pospremili z glasnim odobravanjem. Večer je do vrelišča pripeljala energična Ines Erbus, ki letos praznuje že 10. obletnico samostojne kariere, njen nastop pa je bil prava poslastica za vse prisotne. Za odličen zaključek dogodka je poskrbel Luka Basi, ki je s svojo karizmo in glasbenimi hiti poskrbel, da je bila zabava zaključena na najvišji možni ravni.

Večer je bil zaznamovan z odličnim vzdušjem, številnimi obiskovalci in nepozabnimi trenutki, ki jih bodo obiskovalci še dolgo nosili v spominu. Roštiljada na Dolenjskem je tako potrdila svoj sloves najbolj odmevne zabave leta in odličnega uvoda v poletno glasbeno dogajanje po Sloveniji. Obiskovalci pa so v en glas zatrjevali, da si želijo, da se Roštiljana na Doljensko vrne tudi prihodnje leto.