katamaran, Simplicity Svet24.si

Na katamaranu našli sledove krvi, pogrešana ...

kovček, potovanje, ženska Svet24.si

98-letnica iz Nove Gorice prestrašila domače, ...

1702382906-dsc2167-01-1702382890043 Necenzurirano

Žibertova banka prihaja v roke srbskega tajkuna

zibert prednik hot sd pl Reporter.si

Smo ujeli bodoče vodstvo SD? Jani Prednik, Klemen...

slovenija ronaldo Ekipa24.si

Končno! Vstopnice za tekmo Slovenija - ...

\"Ne, tu ni prostora zate!\" Odkrito.si

To je Williamova odločitev glede Harryjeve ...

peter prevc Ekipa24.si

Trener slovenskih skakalcev brutalno iskreno: ...

Novice

50 let Društva invalidov Sevnica

Piše: R.K.

Čas objave:
12.02.2024 09:03

Nedavno priložnostnim dogodkom obeležili 50. obletnico delovanja Društva invalidov Sevnica. Po kratki predstavitvi zgodovine društvenega delovanja so zbrane nagovorili predsednik Društva invalidov Sevnica Franc Boljte, župan Srečko Ocvirk in predsednik Zveze delovnih invalidov Slovenije Peter Bršek.

Franc Boljte je v svojem nagovoru izpostavil nesebično delovanje posameznikov, ki kljub svoji invalidnosti, delovnih in družinskih obveznostih aktivno delujejo v okviru društva in pomagajo drugim invalidom. Srečko Ocvirk je poudaril pomen ozaveščanja o potrebah invalidov, tako v okviru njihovih pravic kot tudi v okviru izzivov, s katerimi se srečujejo pri vsakodnevnem življenju in osebam brez oviranosti niso vselej očitne. Peter Bršek je društvu čestital ob visokem jubileju in poudaril pomen pomoči, sodelovanja in individualnega pristopa v odnosu do invalidnih oseb.

Prejemniki priznanj


Za prizadevno in uspešno delo pri uresničevanju in izvajanju pravic invalidov ter razvoju in krepitvi medsebojnih humanih odnosov je Peter Bršek v imenu Zveze delovnih invalidov Slovenije ob 50. obletnici delovanja Društvu invalidov Sevnica podelil priznanje, posebno priznanje Zveze delovnih invalidov Slovenije pa je kot predsednik Društva invalidov Sevnica prejel Franc Boljte.
Priznanja so ob visokem jubileju podelili tudi v Društvu invalidov Sevnica in sicer Zvezi delovnih invalidov Slovenije, Zvezi za šport invalidov Slovenije – Slovenskemu paraolimpijskemu komiteju in Osnovni šoli Sava Kladnika Sevnica. Naziv častni član so podelili dolgoletnemu predsedniku društva Francu Žvegliču. Sledila je podelitev priznanj posameznikom, ki so s svojim delovanjem pripomogli k razvoju društva. Priznanja so prejeli župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk, člani društva Alenka Železnik, Jožica Ameršek, Ludvik Cvirn, Martin Mirt, Anica Radej ter član Društva invalidov Hrastnik Blaž Dvornik.
Kulturni program so oblikovali člani Ansambla Jarica ter Špela Žnidaršič in Luka Starc na harmonikah.
Ob 50. obletnici delovanja so v Društvu invalidov Sevnica izdali tudi zbornik, v katerem so orisani vsi večji mejniki društva.