primer Trenta Svet24.si

Zaslišane prve priče, Janša pravi, da gre za ...

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

848456_280-yapi Necenzurirano

Na drugem tiru se zapleta: Turki v težavah, kaj ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

doncic Ekipa

Šestič zapored! Odlično pripravljeni Luka s ...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

miha butara 24 mm Ekipa

Proračun bomo podvojili, to je ogromno za ...

Novice Metlika

'Pridi zvečer na grad' se za letos poslavlja

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.08.2015 11:30

Mednarodne kulturne poletne prireditve »Pridi zvečer na grad« 2015 na grajskem dvorišču v Metliki se nocoj ob 20. uri zakjučujejo z lutkovno predstavo Jurček in trije razbojniki.

Predstava, ki je nastala v sodelovanju Mini teatra, Muzeja novejše zgodovine Slovenije in Lutkovnega gledališča, je veren prikaz nastopa nekdanjih partizanskih lutkarjev in primerna tako za otroke kot tudi odrasle. Z dogodkom bodo obeležili tudi 70-letnico zmage nad fašizmom in nacizmom.

Sicer pa se je v sklopu prireditev letos zvrstilo 18 kulturnih dogodkov; enajst koncertov oziroma glasbenih nastopov, trije folklorni nastopi, dve monokomediji, lutkovna predstava, razstava in 3 filmske predstave v organizaciji Društva prijateljev mladine Metlika.

Na večini letošnjih prireditev je bil dober obisk. "Tudi, ko smo se morali zaradi slabega vremena seliti v dvorano – koncert Mestne godbe Metlika je bil v športni dvorani, Preloški muzikanti pa so nastopili v Kulturnem domu - se to ni poznalo na obisku." Že tradicionalno so bile najbolj množično obiskane prireditve domačih skupin, izreden obisk pa smo zabeležili tudi na nastopu Folklorne skupine Tine Rožanc in monokomediji Matjaža Javšnika Striptiz.


Ves čas prireditev je bila v Ganglovem razstavišču na ogled razstava Belokranjskega muzeja »Metlika / sedem refleksij«. Skupno je prireditve obiskalo skoraj 4.000 obiskovalcev, nastopilo pa je preko 450 izvajalcev. "Med obiskovalci smo tudi letos zaznali veliko turistov, ki letujejo ob Kolpi in drugje, ter obiskovalcev iz sosednjih belokranjskih občin in Novega mesta z okolico."

Za pester program in nemoten potek prireditev je skrbel Prireditveni odbor pri KD »Pridi zvečer na grad« v sestavi: Marta Strahinić (predsednica), Anica Kopinič, Matjaž Rus, Stane Križ, Srečo Muc, Alenka Muc, Andreja Veselič Drakulič, Andreja Brancelj Bednaršek.