markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

1664402112-20052007-40be20da136e9c7d371b8dedd0c3f276 Necenzurirano

Kaj so govorili Pahor, Lahovnik, Janša & co., ko ...

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

66-2-4-erjavec4 mm Ekipa24.si

Predsednik KZS Matej Erjavec: Razlogi za ...

Foto 3 Revija Stop

Erika Pečnik Ladika: Šolski sistem je tako na ...

zoga rokokmet Ekipa24.si

Celjski klub osupnil javnost, izstopil iz prve ...

Novice Krško

2. festival pohodništva v Posavju

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.04.2013 16:30

Šest občin širšega Posavja, ki so se lani združile pri projektu posavskega pohodništva, bo maja in junija pripravilo skupaj 22 pohodov, ki so jih združili v 2. posavski festival pohodništva.

V okviru projekta Posavske poti prijetnih doživetij, za katerega so dobili 180.000 evrov evropskega denarja, so uredili in opremili tudi šest tematskih poti.

Vodja projekta iz krškega Centra za podjetništvo in turizem Ksenja Kragl je povedala, da so se zaradi naraščajočega povpraševanja po tovrstnem turizmu, lokalnih izdelkih in domači kulinariki vprašanja pohodništva in tematskih poti lotili celovito in na regijski ravni. V okviru projekta so nato ocenili stanje, pri urejanju poti pa so uporabili več novih pristopov.

Uredili so šest novih tematskih poti in jih enotno označili. Opremili so jih z vsem potrebnim in GPS napravami, nekatere še z električnimi kolesi na izposojo ter didaktičnimi igrali, za te poti pa so na območnih turističnih informacijskih točkah skozi vse leto na voljo tudi ustrezno usposobljeni vodniki, je dodala.

Poleg šestih tematskih poti, radeške učne poti Savus, boštanjske naravoslovne poti Azaleja, sromeljske Poti vina in sonca, Rudarske poti v Šentjanžu, Poti trapistov v Brestanici in Uskoške poti v Kostanjevici na Krki so si zamislili tudi posavski festival pohodništva, za katerega so letos združili 22 poti oziroma pohodov.


Posavski 2. pohodniški festival bodo v soboto, 4. maja, začeli s Sevniško planinsko potjo in 25. junija zaključili s šentjanškim Vinogradniškim pohodom. Vsi pohodi so primerni za družinski obisk ali skupine, njihova dolžina pa se giblje od pet do 15 kilometrov, je pojasnila Kraglova.

V sklopu 2. pohodniškega festivala bodo skupaj z osrednjimi turističnimi organizacijami na brestaniškem gradu Rajhenburg 31. maja pripravili še posvet o tematskih poteh v Sloveniji. Projekta, s katerim bi radi pomagali pri ohranjanju posavskega podeželja in okrepili tamkajšnji turizem, pa so se lotili skupaj z lokalno akcijsko skupino Posavje, je pristavila vodja projekta.

Na lanskem 1. posavskem festivalu pohodništva so predstavili le navedenih šest novih tematskih poti, skupaj pa jih obiskalo približno tisoč pohodnikov, je še povedala Kraglova.

Vodja projekta iz krškega Centra za podjetništvo in turizem Ksenja Kragl o projektu