primer Trenta Svet24.si

Zaslišane prve priče, Janša pravi, da gre za ...

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

848456_280-yapi Necenzurirano

Na drugem tiru se zapleta: Turki v težavah, kaj ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

šeško oblak Ekipa

Dvoboj Oblaka in Šeška se je začel ...

Stanislav2 Njena.si

Stanislav z delom in vrednotami navdušuje v ...

miha butara 24 mm Ekipa

Proračun bomo podvojili, to je ogromno za ...

Novice Krško

125.000 evrov za malo gospodarstvo občine Krško

Piše: Radio Krka/Občina Krško

Čas objave:
21.08.2015 12:38

Občina Krško bo tudi v letošnjem letu namenila nepovratna sredstva za pospeševanje razvoja malega gospodarstva v občini Krško v skupni višini 125. 000 evrov. Do sredstev so upravičena mikro in majhna podjetja ter samostojni podjetniki na območju občine Krško ter strokovna društva in združenja na področju podjetništva. Rok za oddajo vlog je 23. september 2015.

Občina Krško bo v skladu z javnim razpisom subvencionirala naložbe v nakup opreme in nematerialnih investicij, svetovalne storitve za izdelavo razpisne dokumentacije za prijavo na državne in mednarodne razpise, promocijo izdelkov in storitev na sejmih in razstavah, posebna usposabljanja in dodatna izobraževanja ter spodbujanje delovanja strokovnih društev in združenj na področju podjetništva. Gre za ukrepe, ki so se izvajali in bili v plačani v razpisnem obdobju od 24. 9. 2014 do 23. 9. 2015.

Upravičenci do sredstev so mikro in majhna enotna podjetja ter samostojni podjetniki posamezniki na območju občine Krško, ki izpolnjujejo pogoje v skladu z zakonodajo o gospodarskih družbah, ter strokovna društva in združenja na področju podjetništva.

Upravičenci morajo imeti sedež dejavnosti na območju občine Krško, do sredstev pa je upravičeno tudi podjetje, ki ima sedež dejavnosti izven občine Krško, v kolikor ima poslovno enoto v občini Krško, v kateri zaposluje najmanj 2/3 oseb za nedoločen čas iz občine Krško (stalno bivališče) in investira na območju občine Krško. Če ima podjetje sedež dejavnosti izven občine Krško, lahko poda vlogo samo za ukrepe, ki se nanašajo na poslovne enote v občini Krško.

Sredstva bodo dodeljena upravičencem po pravilu de minimis.

Za vsak posamezen ukrep je na razpolago ločena razpisna dokumentacija, ki je dosegljiva na spletni strani Občine Krško www.krsko.si v rubriki Javni razpisi ali pa v času uradnih ur na Oddelku za gospodarske dejavnosti Občine Krško. Rok za oddajo vloge z zahtevano dokumentacijo na naslov Občine Krško, CKŽ 14, 8270 Krško je sreda, 23. september 2015.

Dodatne informacije na številki 07/49-81-292 ali elektronski naslov: irena.mesinger@krsko.si uradne dni od 8. do 11. ure.

Župan o sredstvih za razvoj malega gospodarstva